Έντονη ανησυχία στο Λευκό Οίκο για ελληνική χρεοκοπία

«Προσπαθούμε να φέρουμε κοντά τις δύο πλευρές για να λύσουν τις διαφορές τους»

​Την έντονη ανησυχία του Λευκού Οίκου για ένα ενδεχόμενο Grexit εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζο Ερνστ, απαντώντας σε ερώτηση για τις επιπτώσεις που θα είχε αυτό στην αμερικανική οικονομία.

«Ανησυχούμε για τις επιπτώσεις που θα είχε μία ελληνική χρεοκοπία στην ευρύτερη διεθνή οικονομία, και για όσα πράγματα συμβάλλουν σε κάποια μεταβλητότητα στη διεθνή οικονομία και έχουν συχνά αντίκτυπο στην οικονομία των ΗΠΑ. Αυτός είναι ο λόγος που έχετε δει τόση πολλή εμπλοκή από το υπουργείο Οικονομικών. Προσπαθούμε να φέρουμε τους Έλληνες και τους εταίρους τους μαζί ώστε να επιλύσουν τις διαφορές τους με τρόπο που δεν θα συμβάλλουν στην αστάθεια είτε στην ευρωπαϊκή οικονομία είτε στην παγκόσμια οικονομία», είπε ο κ. Ερνστ.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είχε την ευκαιρία να συζητήσει το θέμα στη σύνοδο του G7.

«Όλοι φαίνεται να αναγνωρίζουν ότι η επίλυση της κατάστασης πριν από τη λήξη της προθεσμίας είναι προς το συμφέρον όλων των μερών που συμμετέχουν στις συνομιλίες. Οπότε ελπίζουμε ότι θα πετύχουν», πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top