Γερμανικός Τύπος: Βαθαίνει το ρήγμα Μέρκελ-Σόιμπλε για το ζήτημα της Ελλάδας

«Η Καγκελάριος δεν συμμερίζεται την σκληρή του θέση»

Γερμανικός Τύπος: Βαθαίνει το ρήγμα Μέρκελ-Σόιμπλε για το ζήτημα της Ελλάδας

​Για την Καγκελάριο της Γερμανίας η διάσωση της Ελλάδας είναι κορυφαία προτεραιότητα αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Die Welt και υπογραμμίζει πως η Καγκελάριος είναι περισσότερο από ποτέ αποφασισμένη να συμβάλλει στην διάσωση της Ελλάδος.

Στο θέμα αυτό, γράφει η εφημερίδα, έχει διαφορετική άποψη από τον υπουργό Οικονομικών Β.Σόιμπλε ενώ είναι στην ίδια γραμμή με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας Ζ. Γκάμπριελ. Αυτός είναι και ο λόγος που συζήτησε με τον Γκάμπριελ και όχι με τον Σόιμπλε το θέμα της Ελλάδος στη καγκελαρία για να υπάρχει κοινή γραμμή στην επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή.

Η αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Αθήνα είναι κορυφαία προτεραιότητα της, γράφει η εφημερίδα και στο θέμα αυτό χρειάζεται τον Γκάμπριελ περισσότερο από ποτέ.

Φαίνεται ότι Μέρκελ και Σόιμπλε δεν ενεργούν από κοινού, γράφει η εφημερίδα, αλλά είναι σε συνεννόηση με τον Γκάμπριελ, όπως φάνηκε τις τελευταίες ημέρες.

Tην ίδια ώρα, με τον γενικό τίτλο «Το μεγάλο χάσμα Μέρκελ και Σόιμπλε» η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt αναφέρεται στους χειρισμούς της Μέρκελ και του Σόιμπλε αναφορικά με την ελληνική υπόθεση.

Το άρθρο αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι για την Μέρκελ το ελληνικό ζήτημα έχει γίνει υπόθεση αρχηγών, ότι κάνει υποχωρήσεις πιέζοντας χρονικά, ότι θέλει να διαπραγματευτεί περαιτέρω στις Βρυξέλλες και ότι ο ανυποχώρητος Γερμανός υπουργός Οικονομικών παραμένει εκτός.

Στο άρθρο επισημαίν��ται χαρακτηριστικά η σκληρή θέση του Β. Σόιμπλε στο ελληνικό ζήτημα, ο οποίος «παρουσιάζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις ελληνικές αξιώσεις» και που αναφέρεται συχνά χωρίς ενδοιασμούς για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Λέγεται ότι τυχαία έμαθε για την συνάντηση με τους δανειστές στο Βερολίνο, στην οποία δεν είχε κληθεί.

Σύμφωνα με την Handelsblatt η Γερμανίδα καγκελάριος φαίνεται να μην συμμερίζεται την σκληρή στάση του Σόιμπλε απέναντι στην Ελλάδα, την οποία θέλει να κρατήσει με κάθε τίμημα στην Ευρωζώνη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top