Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ στις Βρυξέλλες-ΦΩΤΟ

Με χαμόγελα υποδέχτηκε η Γερμανίδα καγκελάριος τον Έλληνα Πρωθυπουργό-Πρώτη ανάρτηση: 11/06/2015 00:00

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ στις Βρυξέλλες-ΦΩΤΟ

​Δύο ώρες διήρκεσε η νέα συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ - Λατινικής Αμερικής, στις Βρυξέλλες.

Και μπορεί η συνάντηση να ξεκίνησε με μια ώρα καθυστέρηση (καθώς αρχικά ήταν προγραμματισμένη για τις 22:00), όμως ο Έλληνας πρωθυπουργός έτυχε θερμής υποδοχής τόσο από την Γερμανίδα καγκελάριο, όσο και από τον Γάλλο Πρόεδρο.

_DSC8751.jpg
Όπως θα δείτε και στο φωτορεπορτάζ, το «παγωμένο» και απαισιόδοξο κλίμα των προηγούμενων ημερών, διαδέχτηκαν τα χαμόγελα, δείχνοντας (κατά τα φαινόμενα) πως η συνάντηση έγινε σε εγκάρδιο κλίμα.

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, η τριμερής συνάντηση έλαβε χώρα στα γραφεία της γαλλικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ε.Ε, με βασικό στόχο να υπάρξει μια προσέγγιση απόψεων μεταξύ των δυο πλευρών, με απώτερο σκοπό να καταλήξουμε στην πολυπόθητη συμφωνία σε επίπεδο Θεσμών.

_DSC8759.jpg
Ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, κάθισε στο τραπέζι έχοντας από δίπλα την Άνγκελα Μέρκελ, η οποία χαμογελούσε συνεχώς.

Την ίδια στιγμή, τα σενάρια που κυκλοφορούν είναι πολλά, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει επιβεβαιωθεί κανένα, αφού προηγήθηκε δημοσίευμα του Bloomberg το οποίο υποστήριζε ότι η Μέρκελ θα προτείνει στον Αλέξη Τσίπρα κλιμακωτή συμφω��ία (για κάθε μεταρρύθμιση της κυβέρνησης θα εκταμιεύονται και χρήματα) το οποίο διαψεύστηκε εν συνεχεία από τον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης.

_DSC8760.jpg
Από την άλλη, κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν πως η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει παράταση της δανειακής σύμβασης κατά εννέα μήνες προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της οικονομίας.

Πολλά πάντως, αναμένεται να κριθούν και στην συνάντηση που θα έχει την Πέμπτη ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top