Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια

Στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια
Υπερψηφίστηκε επί της αρχής από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές (Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και Παραγωγής και Εμπορίου) το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την τροποποίηση του κώδικα ελληνικής ιθαγένειας.

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια, η Χρυσή Αυγή καταψήφισε, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

Η συζήτηση του νομοσχεδίου συνεχίζεται επί των άρθρων.

Προηγήθηκε ακρόαση εκπροσώπων περίπου 20 φορέων, μη κυβερνητικών οργανώσεων και μεταναστευτικών και προσφυγικών κοινοτήτων, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους ανέφεραν ότι το νομοσχέδιο επιλύει ένα μεγάλο πρόβλημα για τα π��ιδιά δεύτερης γενιάς μεταναστών.

Από την άλλη πλευρά ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Σταμάτης Κάρμαντζης υποστήριξε ότι «δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στα νησιά με την ανεξέλεγκτη είσοδο παράνομων μεταναστών και μειώνονται οι συνεχώς οι προσελεύσεις τουριστών και υπάρχουν διαρκείς ακυρώσεις τσάρτερ πτήσεων» και ζήτησε να αυστηροποιηθεί η διαδικασία απόκτησης ιθαγένειας, καθώς «οι διατάξεις του μεταναστευτικού κώδικα ενθαρρύνουν όσους θέλουν να έρθουν στη χώρα».

«Ο νόμος είναι πολύ αυστηρός για τους πρόσφυγες, οπότε δεν τους ενθαρρύνει να έρχονται εδώ» ισχυρίσθηκε ο Σκάλετζ Μάρτιν από το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top