Η Κομισιόν έσπασε την σιωπή της:Οι προτάσεις της Αθήνας υπολείπονται των όσων είχαν υποσχεθεί

Θρίλερ με τη σημερινή συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ

Η Κομισιόν έσπασε την σιωπή της:Οι προτάσεις της Αθήνας υπολείπονται των όσων είχαν υποσχεθεί

Λίγες ώρες μετά τις διαρροές από το Μαξίμου πως οι δανειστές τηρούν σιγή ασυρμάτου, όσον αφορά τις νέες ελληνικές προτάσεις, η Κομισιόν ...αντέδρασε!

«Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας» δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς κατά την συνέντευξη Τύπου.

«Οι νέες προτάσεις υπολείπονται των όσων είχε υποσχεθεί η ελληνική πλευρά. Ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών Π.Μοσκοβισί έχει πει στους εκπροσώπους της Ελλάδας, ότι οι τελευταίες προτάσεις δεν αντανακλούν τις προηγούμενες συζητήσεις» πρόσθεσε ο κ.Σχοινάς, ενώ αρνήθηκε να απαντήσει εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιμένει για πλεόνασμα 1% το 2015 έναντι του 0,75% που έχει προτείνει η Ελλάδα.

Ο κ.Σχοινάς παρέπεμψε στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις πως πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη σύγκλιση στους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα και να βρεθούν ισοδύναμα για τα μέτρα που απορρίπτει η ελληνική πλευρά.

Σε ερώτηση εάν ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ.Σχοινάς δήλωσε, ότι δεν υπάρχει για την ώρα προγραμματισμένη συνάντηση.

Την ίδια ώρα, ένα θρίλερ εξελίσσεται γύρω από την πολυαναμενόμενη συνάντηση του Τσίπρα με την κα Μέρκελ και τον κ.Ολάντ, καθώς γαλλικές και γερμανικές πηγές διαρρέουν στα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία και ΜΜΕ ότι το ραντεβού βρίσκεται στον αέρα.

Δείτε επίσης:

Συντελεστές 6,5%, 12% και 23% για τον ΦΠΑ προβλέπει η νέα πρόταση της κυβέρνησης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top