Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Bloomberg: «Δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος με την Ελλάδα»

«Οι διαπραγματεύσεις έχουν κολλήσει»

Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Bloomberg: «Δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος με την Ελλάδα»

​Λίγες μόλις ώρες πριν από την κρίσιμη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, το Bloomberg επικαλείται δηλώσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, σημείωσε ότι αυτή την εβδομάδα δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία ουσιαστική πρόοδος και ότι οι δύο πλευρές απέχουν πολύ όσον αφορά στα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν, ώστε η Ελλάδα να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους.

«Με το οικονομικό δίχτυ ασφαλείας της Ελλάδας να λήγει στις 30 Ιουνίου, η συνάντηση των Μέρκελ-Ολάντ-Τσίπρα στις Βρυξέλλες σηματοδοτεί την επείγουσα ανάγκη για τη διατήρηση της υπερχρεωμένης χώρας εντός της Ευρωζώνης. Ειδικά μετά την εκτίμηση πως οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν προχωρήσει καθόλου αυτή την εβδομάδα», αναφέρει το Bloomberg.

Ο ίδιος αξιωματούχος δηλώνει στο πρακτορείο ότι η αντιπρόταση που κατέθεσε η Αθήνα το βράδυ της Δευτέρας δεν ικανοποίησε τους δανειστές, καθώς όπως είπε, υπολείπεται των στόχων του προϋπολογισμού που ο Τσίπρας είχε συμφωνήσει με τον Ζαν κλοντ Γιούνκερ στις 3 Ιουνίου.

Μάλιστα το Bloomberg υπογραμμίζει την απογοήτευση της Γερμανίας από την αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης να βρει ισοδύναμα μέτρα για να αντικαταστήσει αυτά με τα οποία διαφωνεί, τονίζοντας ότι δεν έχει μόνο πρόβλημα η Μέρκελ με του βουλ��υτές της, αλλά και οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες, αρκετοί από τους οποίους έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους από τη στασιμότητα στις διαπραγματεύσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top