Λαπαβίτσας στον Guardian: «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεχθεί τις προτάσεις των δανειστών αυτοκτονεί»

«Είναι ανεφάρμοστες και αναπαράγουν την αποτυχημένη λιτότητα των προηγούμενων χρόνων»

Λαπαβίτσας στον Guardian: «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεχθεί τις προτάσεις των δανειστών αυτοκτονεί»

​«Σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση αποδεχθεί τις προτάσεις των πιστωτών οδηγεί την Ελλάδα σε αυτοκτονία, ενώ αυτοκτονεί και η ίδια η χώρα», αναφέρει σε άρθρο του στον Guardian ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Λαπαβίτσας.

Ο Κ. Λαπαβίτσας τονίζει ότι οι προτάσεις των δανειστών είναι ανεφάρμοστες και σημειώνει ότι αναπ��ράγουν την αποτυχημένη λιτότητα των προηγούμενων χρόνων.

«Καλούν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα που πλήττουν εκ νέου τα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού, ενώ δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ανάγκη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους», αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

lista8.jpg

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεχθεί μία τέτοια συμφωνία τότε υπογράφει όχι μόνο τη δική του αυτοκτονία αλλά και την αυτοκτονία της χώρας. Το ελληνικό χρέος θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί, θα πρέπει να εφαρμοστεί ένα βιώσιμο επενδυτικό πρόγραμμα και μία βαθιά μεταρρύθμιση της οικονομίας, του κράτους και της κοινωνίας. Έχει καταστεί σαφές ότι αυτά δεν μπορούν να επιτευχθούν εντός της Ευρωζώνης».

Υποστηρίζει ακόμα ότι αν οι δανειστές συνεχίσουν να πιέζουν για την εφαρμογή των δικών τους προτάσεων, τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει τι εναλλακτικές λύσεις έχει.

«Όσοι πιστεύουν ότι η χώρα θα υποκύψει στον εκβιασμό γιατί δεν ξέρει πως να χειριστεί εναλλακτικές λύσεις κάνουν λάθος. Η Ελλάδα μπορεί και θα επιβιώσει», καταλήγει ο κ. Λαπαβίτσας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top