«Ας σώσουμε την Ελλάδα με δημοκρατία» προτρέπει άρθρο της «Λε Μοντ»

Προτείνει τη διαμεσολάβηση μιας κοινοβουλευτικής συνέλευσης

«Ας σώσουμε την Ελλάδα με τη δημοκρατία» είναι ο τίτλος-σύνθημα που συνυπογράφουν μέσω της εφημερίδας «Λε Μοντ», τρεις αναγνωρισμένες προσωπικότητες στη Γαλλία. Υποστηρίζουν ότι η λύση θα μπορούσε να βρεθεί «με τη δημιουργία μιας Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης στην Ευρωζώνη, στην οποία να ανατεθεί η διευθέτηση του προβλήματος».

Οι τρεις συνυπογράφοντες το άρθρο γνώμης, είναι ο Μαξίμ Παροντί, κοινωνιολόγος στο Παρατηρητήριο Οικονομικών Αλλαγών στην "μεγάλη" Σχολή των Πολιτικών Σπουδών στο Παρίσι, o γνωστός οικονομολόγος Τομά Πικετί και ο Ξ��βιέ Τιμπώ, διευθυντής σπουδών στην Ανώτατη Σχολή Κοινωνικών Σπουδών.

«Για να τελειώνουμε με το μπλοκάρισμα και τα μαστορέματα (μπαλώματα), θα πρέπει να αναθέσουμε σε μια πραγματική Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ευρωζώνης την επίλυση του προβλήματος του ελληνικού χρέους» υπογραμμίζουν. «Η θεσμική ατέλεια της ευρωζώνης έχει διαγνωσθεί και προτείνουν την ενίσχυση της ανοικοδόμησής της. Αυτό όμως που διαφαίνεται, δεν είναι στο ύψος της ευρωπαϊκής ιδέας» συμπληρώνουν οι τρεις επιστήμονες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top