Θα συναντηθούν τελικά Μέρκελ-Τσίπρας και Ολάντ-Παίζει να είναι και 4ο άτομο μαζί τους!BINTEO

"Από κόσκινο" περνούν τις νέες ελληνικές προτάσεις οι Θεσμοί–Λείπουν 440 εκατ.ευρώ

Θα συναντηθούν τελικά Μέρκελ-Τσίπρας και Ολάντ-Παίζει να είναι και 4ο άτομο μαζί τους!BINTEO

Αν και το απόγευμα της Τρίτης, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ «τα μάσαγε», όσον αφορά την τριμερή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην γίνει το ραντεβού, τελικά όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο Ευρωπαίο αξιωματούχο, οι τρεις ηγέτες θα συναντηθούν αύριο κανονικά, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών.

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο ανταποκριτής του σταθμού στις Βρυξέλλες, Θ.Αθανασίου, «το σχόλιο της Κομισιόν είναι, πως για να είναι ουσιαστική η συνάντηση, πρέπει να είναι και κάποιος πιο τεχνικός μαζί τους, δηλαδή ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ή και ο επικεφαλής του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ».

Την ίδια ώρα, οι Θεσμοί εξετάζουν λεπτομερώς τα δύο νέα κείμενα, που έλαβαν από την ελληνική κυβέρνηση. Μέχρι στιγμής, όπως λένε πηγές της Κομισιόν, «λείπουν ακόμη 440 εκατομμύρια ευρώ, χτες έλειπαν 700 εκατομμύρια ευρώ, άρα υπάρχει μια πρό��δος».

Στα κείμενα της ελληνικής κυβέρνησης περιλαμβάνεται μια αναμόρφωση του ΦΠΑ, που ανεβάζει τον χαμηλό συντελεστή από το 6% στο 6,5% και το μεσαίο συντελεστή από το 11% στο 12%, προσδοκώντας συνολικά έσοδα 1,1-1,2 δις ευρώ, με τους εταίρους να ζητούν 1,8 δις ευρώ! Το δεύτερο κομμάτι, που έχει να κάνει με το χρέος, πηγές της Κομισιόν πάντως, το θεωρούν απαράδεκτο.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top