Επιστολή-«τελεσίγραφο» 22 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς Τσίπρα!

Για αύξηση κατώτερου μισθού, επαναφορά ΣΣΕ και κατάργηση μνημονίων!

Το δικό τους «τελεσίγραφο» απευθύνουν προς την κυβέρνηση 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια στιγμή που βρίσκονται σε εξαιρετικά λεπτό σημείο οι συνομιλίες της με τους δανειστές!

Πρόκειται για βουλευτές που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα (όπως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θ. Πετράκος) αλλά και για «γνωστούς και μη εξαιρετέους» για τις σκληρές «αντιμνηνονιακές» δηλώσεις τους Ρ. Μακρή, Στ. Λεωτσάκο, Γ. Μιχελογιαννάκη κ.α.

Οι 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να κατατεθεί άμεσα νομοσχέδιο για επαναφορά συλλογικών συμβάσεων, επαναφορά κατώτατου μισθού και μη εφαρμογή των υπαρχόντων μνημονιακών διατάξεων, που προβλέπουν νέες μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Με τον τρόπο αυτό αιωρείται η απειλή καταψήφισης της όποιας συμφωνίας με τους εταίρους, αν και δεν υπάρχει ρητή αναφορά σε κάτι τέτοιο, καθώς όποιο και αν είναι το περιεχόμενό της, αναμένεται να απέχει κατά πολύ από αυτά που ζητούν επιτακτικά οι 22 του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενοι μάλιστα στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Η επιστολή των βουλευτών αναφέρει συγκεκριμένα:

ΠΡΟΣ:

-Πρωθυπουργό, κ. Τσίπρα Αλέξιο
-Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,
κ. Σκουρλέτη Παναγιώτη
-Αν. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,
κ. Στρατούλη Δημήτριο
-Γενικό Γραμματέα Κυβέρνησης, κ. Σαγιά Σπυρίδων

Παρακαλούμε όπως κατατεθεί άμεσα προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτατου μισθού καθώς και για την μη εφαρμογή των υπαρχόντων μνημονιακών διατάξεων, που προβλέπουν νέες μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Οι αιτούντες βουλευτές

Σταθάς Ιωάννης
Βέττας Δημήτριος
Γαϊτάνη Ιωάννα
Δελημήτρος Κωνσταντίνος
Διαμαντόπουλος Ευάγγελος
Ζάννας Ζήσης
Κατσαβριά-Σιωροπούλου Χρυσούλα
Κυρίτση Αγλαΐα
Λεουτσάκος Ευστάθιος
Μακρή Ραχήλ
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Μιχαλάκης Νίκος
Μιχελογιαννάκης Ιωάννης
Ουρσουζίδης Γεώργιος
Παπαδόπουλος Αθανάσιος
Πετράκος Αθανάσιος
Πολάκης Παύλος
Σκούμας Αθανάσιος
Σωτηρίου Ελένη
Τσανάκα Αλεξάνδρα
Χαραλαμπίδου Δέσποινα
Ψαρρέα Ελένη

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top