ΒΟΜΒΑ Μηλιού: Να μην πληρώσουμε το ΔΝΤ και να αποχωρήσουμε από τις διαπραγματεύσεις

"Μόνο έτσι θα μας σεβαστούν και θα ανοίξει κουβέντα για το χρέος"

ΒΟΜΒΑ Μηλιού: Να μην πληρώσουμε το ΔΝΤ και να αποχωρήσουμε από τις διαπραγματεύσεις

​Την ώρα που, η ελληνική κυβέρνηση στέλνει προτάσεις στους δανειστές μπας και πειστεί ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και σηκώσει το τηλέφωνο στον... Αλέξη Τσίπρα, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός ξαναχτυπά, προτείνοντας όχι μόνο την καθυστέρηση πληρωμών των δόσεων στο ΔΝΤ, αλλά και την αποχώρηση από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μέχρι να αποσυρθούν οι παράλογες απαιτήσεις των εταίρων.

Μιλώντας στην εφημερίδα "Απλωταριά" της Χίου, ο κ.Μηλιός υποστήριξε ότι «η καθυστέρηση πληρωμών αφενός δεν συνεπάγεται Grexit» και αφετέρου, «η αθέτηση πληρωμών προς το ΔΝΤ θα σημάνει αποχώρηση του Ταμείου από το "ελληνικό Πρόγραμμα" και έναρξη των διαπραγματεύσεων για την "αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους"».

Όπως είπε ο κ.Μηλιός, «οι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου, οι οποίοι εκπροσωπούνται από τους Θεσμούς, σέβονται τη λαϊκή βούληση μόνο, όταν εξαναγκάζονται να το κάνουν».

Παράλληλα, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε νέα κριτική σχετικά με τους διαπραγματευτικούς χειρισμούς της κυβέρνησης, λέγοντας ότι, «δεν διαπραγματεύεσαι δηλώνοντας ότι, αποδέχεσαι "το 70% του μνημονίου"», ενώ υποστήριξε πως, το ζήτημα της καθυστέρησης πληρωμών θα έπρεπε να τεθεί από τους πρώτους μήνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όταν, «ο λαός ήταν στους δρόμους στηρίζοντας την κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον κ.Μηλιό, η συμφωνία που, θα υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραβιάζει την λαϊκή εντολή για τέλος της λιτότητας και δημοκρατική ανασυγκρότηση της χώρας.

Το δίλημμα, όπως είπε ο κ.Μηλιός, δεν είναι αναπτυξιακά ή υφεσιακά μέτρα, το δίλημμα είναι, ποια συμφέροντα θα προωθήσει η κυβέρνηση, του κεφαλαίου ή της εργασίας.

Ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός ότι, η κυβέρνηση έχει όλα τα μέσα να καλύψει το «δημοσιονομικό κενό», δηλαδή τις ανάγκες για μισθούς, συντάξεις, κοινωνική προστασία, άμυνα κ.ο.κ

Επανέλαβε ότι, θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι, το «χρηματοδοτικό κενό» δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με εμμονή στη λογική του δανεισμού, αλλά με μια γενναία απομείωση του χρέους.

Κατηγόρησε τους δανειστές πως χρησιμοποιούν το όπλο της «χρηματοδοτικής ασφυξίας» (καθυστέρηση υπεσχημένων χρηματοδοτικών δόσεων από τον Αύγουστο του 2014 μέχρι σήμερα) για να ξαναγκάσουν την κυβέρνηση να αθετήσει τις δεσμεύσεις της, να αποδεχθεί τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της λιτότητας.

Αναφερόμενος στο θέμα του ΦΠΑ, ο κ.Μηλιός υποστήριξε ότι, πρέπει να επιμείνουμε σθεναρά στη διατήρηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top