Ζωή: να κληθεί ο Στουρνάρας για εξηγήσεις για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με Siemens!

Βαλυράκης: Η Siemens ήταν το κράτος

Ζωή: να κληθεί ο Στουρνάρας για εξηγήσεις για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με Siemens!
Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου αμφισβητεί την εγκυρότητα της εξωδικαστικής συμφωνίας συμβιβασμού που έγινε το 2012 μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Siemens και προτίθεται να καλέσει στη Bουλή τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις!

Όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής σήμερα, στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ο σημερινός διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και τότε υπουργός Οικονομικών, υπέγραψε εκπρόθεσμα τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, τον Αύγουστο του 2012.

«Θα προτείνω να καλέσουμε τον κ. Στουρνάρα γι�� να δούμε αν έχουν ισχύ αυτά που έφεραν σε τόσο δεινή θέση τη χώρα. Δε νομίζω κανείς να έχει την εξουσία να παραιτείται από τέτοιες αξιώσεις» υποστήριξε.

Προηγουμένως, ο πρώην πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της Siemens Σήφης Βαλυράκης, ανέφερε ότι «η Siemens ήταν το κράτος» και ότι «η εταιρία ήταν υπεράνω κυβερνήσεων».

Υποστήριξε επίσης ότι διαχρονικά το σκάνδαλο αντιμετωπίστηκε με αρνητική διάθεση και καταλόγισε ακινησία ή απαράδεκτη βραδυπορία της δικαιοσύνης για τα μη πολιτικά πρόσωπα, όπως και συνεχείς αρνήσεις από το κοινοβούλιο, με το σκεπτικό ότι αφού διερευνά την υπόθεση η δικαιοσύνη, η Βουλή δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

«Η ζημιά του ελληνικού δημοσίου είναι ασύλληπτη και με μυθικές παραμέτρους» τόνισε, με την εξεταστική να την έχει υπολογίσει σε 2 δις ευρώ τουλάχιστον, ενώ σημείωσε ότι για κάθε προμήθεια, υπήρχε μίζα 10%.




Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top