Λαπαβίτσας υπέρ του Grexit: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εξετάσει εναλλακτικούς δρόμους

«Αν υπογραφεί συμφωνία με τους όρους των δανειστών, θα επιστρέψουμε στα Μνημόνια»

Λαπαβίτσας υπέρ του Grexit: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εξετάσει εναλλακτικούς δρόμους

«Οι προτάσεις της κυβέρνησης αντιπροσωπεύουν έναν πολύ επώδυνο συμβιβασμό και πρέπει οπωσδήποτε να γίνει εσωτερική συζήτηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις επιπτώσεις τους όσον αφορά την υλοποίηση του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης» αναφέρει ο Κώστας Λαπαβίτσας σε άρθρο του στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως είναι φανερό ότι «η διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης είναι να κλείσει την αξιολόγηση παίρνοντας μια ανάσα ρευστότητας, ενώ παράλληλα επιδιώκει να εξασφαλίσει δέσμευση των δανειστών για το χρέος και την ανάπτυξη».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να κάνει βήματα μακριά από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, αλλά προσπαθεί να διατηρήσει την ελπίδα μιας εναλλακτικής πορείας στο μέλλον» σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει πρόταση των δανειστών που δεν θα εμπεριέχει μεγάλο πολιτικό κόστος για τον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του» γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ «αντιπροσωπεύει κίνδυνο για το status quo της Ευρώπης και οι δανειστές επιδιώκουν να δείξουν ότι ηττήθηκε».

Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται εμμέσως υπέρ της εξόδου από το ευρώ, τονίζοντας ότι «η στρατηγική της ριζοσπαστικής αλλαγής της Ελλάδας κρατώντας τη χώρα στο πλαίσιο της ΟΝΕ, έχει φτάσει το τέλος της και αυτό είναι το ουσιαστικότερο και σημαντικότερο μήνυμα που έστειλε ο οδοστρωτήρας των δανειστών».

«Αν υπογραφεί συμφωνία με όρους που θα επιβάλλουν οι δανειστές, η Ελλάδα θα επιστρέψει ουσιαστικά στο καθεστώς των μνημονίων» προσθέτει ο κ. Λαπαβίτσας, ο οποίος καταλήγει λέγοντας ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει πραγματικά να αλλάξει την κοινωνία, ��α αποτρέψει την εθνική κατάπτωση, να βάλει την οικονομία σε πορεία ανάπτυξης και να κερδίσει μια νέα δυναμική θέση για την Ελλάδα στο διεθνές γίγνεσθαι, πρέπει να εξετάσει εναλλακτικούς δρόμους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top