Θα χρησιμοποιούν υπό όρους τις τουαλέτες της Βουλής τα ΜΑΤ-Δείτε τι αποφάσισε η Κωνσταντοπούλου

Μετά τις αντιδράσεις αστυνομικών και γαλάζιων βουλευτών

Θα χρησιμοποιούν υπό όρους τις τουαλέτες της Βουλής τα ΜΑΤ-Δείτε τι αποφάσισε η Κωνσταντοπούλου

​Σάλο προκάλεσαν οι αποκαλύψεις το�� προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γ.Γερακαράκου, ότι άνδρες των ΜΑΤ δεν μπορούν να μπουν στο Κοινοβούλιο για να…. κάνουν την ανάγκη τους, μετά από σχετική εντολή, που έχει δώσει για τις τουαλέτες της Βουλής, η κα Κωνσταντοπούλου.

Οι καταγγελίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας προκάλεσαν την αντίδραση γαλάζιων βουλευτών και την «πυροσβεστική» παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γ.Πανούση, αλλά τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε η «χρυσή τομή» στο πρόβλημα της …τουαλέτας.

Πιο συγκεκριμένα, οι άντρες των ΜΑΤ θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες της Βουλής, αρκεί να αφήνουν εκτός του κτιρίου τις εξαρτήσεις τους, δηλαδή τον εξοπλισμό τους (ασπί��ες, κράνη, όπλα).

Νωρίτερα, ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1, κατηγόρησε την πρόεδρο της Βουλής ότι, περιφρονεί με τον χειρότερο τρόπο τους ένστολους, «ανοίγοντας τις αγκάλες της, στον οποιονδήποτε εν δυνάμει διαμαρτυρόμενο κουκουλοφόρο ή μη, που πετάει φυλλάδες στο προαύλιο της Βουλής ή ενδεχομένως σουλατσάρει δεξιά κι αριστερά στον Άγνωστο Στρατιώτη και βεβηλώνει…. Και τα παιδιά αυτά, τους εργαζόμενους της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν τους επιτρέπει τι; Να μπουν στη Βουλή για να επισκεφθούν την τουαλέτα; Αν φοράνε τη στολή τους; ��κεί έχουμε φτάσει; Αλήθεια, αυτό είναι το πολίτευμά μας;».

Αλλά και ο Άδωνις Γεωργιάδης αντέδρασε μέσω Τwitter, καλώντας τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γ.Πανούση, να αποσύρει τις δυνάμεις των ΜΑΤ από τη Βουλή, αναρτώντας και το σχόλιο «Όταν είχαν μπει οι αντιεξουσιαστές στη Βουλή, η κα Ζωή τους άφησε λόγω Δημοκρατίας, να πάνε στην τουαλέτα τα ΜΑΤ όχι! Αίσχος!».

adoniss.jpg

Από την πλευρά του, ο κ. Πανούσης πάντως, κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό, έκανε λόγο για «λαθεμένη απόφαση ή παρεξήγηση». «Στη Δημοκρατία ο ένας θεσμός πρέπει να σέβεται τον άλλο. Ήταν λαθεμένη απόφαση ή παρεξήγηση… Δεν είναι δυνατόν να θεωρείται παρείσακτος ο αστυνομικός», είπε επαναλαμβάνοντας ότι «θέλει να πιστεύει πως, ήταν παρεξήγηση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top