Βαρουφάκης: Δεν διαπραγματευτήκαμε, συζητήσαμε φιλικά με τον Σόιμπλε

Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Δεν τα βρήκε ο υπουργός με τον Γερμανό ομόλογο του

«Ο δ��. Σόιμπλε και εγώ είχαμε μία μακρά, παραγωγική συζήτηση. Αυτές είναι δύσκολες στιγμές για την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικά για την Ευρωζώνη και είναι καθήκον των εκλεγμένων πολιτικών να αναλάβουν την ευθύνη σε υψηλό επίπεδο και να προσπαθήσουν να φθάσουν σε μία συμφωνία, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη για τη συνοχή της Ευρωζώνης, για την ΕΕ». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Γερμανό ομόλογο του, καλώντας τους εκλεγμένους πολιτικούς να αναλάβουν την ευθύνη τους για το μέλλον της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ.Βαρουφάκης διευκρίνισε πως δεν διαπραγματεύτηκε με τον κ.Σόιμπλε, αλλά συζήτησε.

Ο Έλληνας υπουργός είπε ότι, η συζήτηση πραγματοποιήθηκε με εξαιρετικά φιλικό τρόπο και πρόσθεσε: «Έχουμε κοινή αντίληψη για το πρόβλημα και ο σκοπός ήταν η προσπάθεια να επιτύχουμε μία από κοινού σχεδιασμένη και συμφωνηθείσα λύση στο αδιέξοδο, στο οποίο δυστυχώς βρισκόμαστε τα τελευταία χρόνια».

«Πιστεύω ότι η σημερινή συζήτηση θα βοηθήσει ιδιαίτερα στην ενίσχυση της διαδικασίας των τελευταίων ημερών, εβδομάδων μέχρι να καταλήξουμε σε μία τελική συμ��ωνία» κατέληξε ο Έλληνας υπουργός.

Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Δεν τα βρήκαν Βαρουφάκης-Σόιμπλε

Κύκλοι από το υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο σημείωναν ότι μπορεί η συνάντηση Βαρουφάκη-Σόιμπλε να διεξήχθη σε καλό «προσωπικό» κλίμα, όμως επί της ουσίας, οι διαφορές παραμένουν μεγάλες και ο Έλληνας υπουργός «βρήκε τοίχο» από τον Γερμανό ομόλογό του, σε ότι αφορά τα μέτρα.

Έτσι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «βρέθηκε κοινός τόπος ως προς την δομή του προβλήματος, όμως υπήρξαν διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς τον τρόπο επίλυσης του ελληνικού προβλήματος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top