Π. Σκουρλέτης: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης των ελληνικών προτάσεων»

«Οι εκλογές είναι συνάρτηση της επίτευξης ή όχι συμφωνίας»

​Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Εργασίας, Π. Σκουρλέτης το ενδεχόμενο η ελληνική κυβέρνηση να αναθεωρήσει τις προτάσεις που κατέθεσε στους δανειστές, μιας και εκείνοι δεν έλαβαν καθόλου υπόψη τις ελληνικές θέσεις, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Εάν δεν μπορούμε να καταλήξουμε κάπου, θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρχει προσφυγή στον λαό, ώστε να του εξηγηθεί και να του ζητηθεί να δοθεί μια εντολή η οποία θα έχει κάποια νέα πλέον όρια, εν λευκώ σε καμία περίπτωση γιατί αν ήθελες εν λευκώ δεν θα πήγαινες σε εκλογές», είπε και πρόσθεσε ότι οι προθεσμίες για συμφωνία τη δεδομένη χρονική στιγμή επενεργεί θετικά, ώστε να μετακινηθούν προς συμβιβαστικές λύσεις.

Ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε επίσης ότι πρώτα θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και έπειτα, ανάλογα με τη συμφωνία η κυβέρνηση θα εκτιμήσει πώς θα πράξει όσον αφορά στις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ.

Ερωτηθείς για το αν η επικείμενη συμφωνία θα περάσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Εργασίας απάντησε ότι «μπορεί να παρουσιαστούν προβλήματα εάν έχουμε συμφωνία που δεν θα είναι υπερασπίσιμη πολιτικά».

Σημείωσε επίσης ότι οι 47 σελίδες που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές της είναι ένα «συνθετικό κείμενο συζήτησης» και χαρακτήρισε «ανάπηρη» μια ενδεχόμενη συμφωνία που δεν θα περιέχει μια σαφή αναφορά για την αναδιάρθρωση του χρέους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top