Α. Μητρόπουλος: «Δύσκολα περνάει από τη Βουλή το ελληνικό κείμενο��

«Είναι μακριά από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις»

Α. Μητρόπουλος: «Δύσκολα περνάει από τη Βουλή το ελληνικό κείμενο»

​Την εκτίμηση ότι και η ελληνική πρόταση δύσκολα θα περάσει από την ελληνική Βουλή εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Α. Μητρόπουλος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Το ελληνικό κείμενο για συμφωνία είναι απομακρυσμένο από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις», δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος, προσθέτοντας ότι η πρόταση έχει δυσκολίες και αφήνοντας να εννοηθεί ότι δύσκολα θα περάσει από τη Βουλή.

«Θέλω να πιστεύω ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν θα εισαγάγει ένα τέτοιο κείμενο στη Βουλή. Με δική του πρωτοβουλία όλα τα κόμματα απέρριψαν το πακέτο Γιούνκερ», είπε.

Πάντως, ο κ. Μητρόπουλος τάχθηκε και κατά της ρήξης, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να την διαχειριστεί.

«Δεν μπορούμε και πολιτικά να τη διαχειριστούμε, αφού δεν τα καταφέραμε να κάνουμε διαπραγμάτευση», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής απάντησε ότι «το σενάριο αυτό απομακρύνεται» και πρόσθεσε πως ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πάει σε εκλογές με το… «mail Τσακαλώτου», το οποίο όπως είπε «είναι πολύ μακριά από τις θέσεις μας».

Όσο για τη στάση των δανειστών και την πρόταση που κατέθεσαν στην ελληνική πλευρά, ο κ. Μητρόπουλος είπε:

«Είχαν την αίσθηση ότι δεν διαπραγματευόμαστε. Το πακέτο μέτρων που προτείνουν οι θεσμοί είναι σαν κείμενο λήξης πολέμου. Είχαν το θράσος να προβάλουν αυτό το κείμενο. Δεν φαίνονται οι δανειστές να θέλουν να κάνουν πίσω».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top