Γιάνης Βαρουφάκης: Άφησε ανοιχτή χαραμάδα να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά

Παράλληλα, ξέσπασε κατά των Θεσμών λέγοντας:«Προσβλητικό και προβοκατόρικο το κείμενο που κατέθεσαν»

​Εναντίον των Θεσμών ξέσπασε ο Γιάνης Βαρουφάκης, δηλώνοντας πως η κυβέρνηση έχει θέσει τρία προαπαιτούμενα, τα οποία αν δεν γίνουν δεκτά… δεν θα υπογράψει το κείμενο της συμφωνίας.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Οικονομικών χαρακτηρίζει «προσβλητικό και προβοκατόρικο» το κείμενο που κατέθεσαν οι θεσμοί, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Το κείμενο που παραδόθηκε στον πρωθυπουργό αγγίζει τα όρια του προσβλητικού...ήταν ένα προβοκατόρικο κείμενο που προφανώς δεν το εννοούσαν. Δεν μπορώ να το φανταστώ ότι το εννοούσαν σαν βάση συμφωνίας, ως μια επιθετική κίνηση, για να τρομοκρατήσουν την ελληνική κυβέρνηση. Χωρίς να έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτή η ελληνική κυβέρνηση δεν τρομοκρατείται».

2307652.jpg
Παράλληλα τόνισε πως μια συμφωνία πρέπει να έχει τρία χαρακτηριστικά:

«Ένα πακέτο πραγματικών, χειρουργικών μεταρρυθμίσεων, μια αναδιάρθωση χρέους που να καθιστά το χρέος βιώσιμο χωρίς κόστος για τους δανειστές και ένα επενδυτικό πακέτο:Αν δεν έχουμε αυτά τα τρία μαζί δεν υπογράφουμε. Ως κυβέρνηση, όχι ως Βαρουφάκης. Ξεκάθαρος;»

Αναφερόμενος στο θέμα του χρέους είπε πως «η ελληνική πλευρά δεν θα δεχθεί μια απλή αναφορά στη συμφωνία.Θα υπάρχει ρητή δέσμευση για πολύ συγκεκριμένα μέτρα και έτσι θα θέσουμε ουσιαστικά και ρητά το ζητούμενο, που είναι να γυρίσει η Ελλάδα στις αγορές άμεσα, με μια σωστή αναδιάρθωση του χρέους, μέσα σε μήνες πριν το τέλος του 2015.Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του χρέους θα πρέπει να περιλαμβάνει την μετακίνηση από την ΕΚΤ, των 27 δισ. που έχουν απομείνει από το PSI, καθώς αποκλείουν την Ελλάδα από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και επειδή είναι βραχυπρόθεσμο χρέος δημιουργεί χρηματοδοτικό κενό».

Παράλληλα τόνισε πως «η συμφωνία είναι θέμα μερικών ωρών με καλή πολιτική βούληση από τους ηγέτες, Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνγκερ, Ντράγκι, να βρεθούν σε ένα δωμάτιο, να κάνουν μια ολονυκτία, τύπου Ευρωπαϊκής Ένωσης, από αυτές που ξέρουν να κάνουν για να βγει λευκός καπνός στις 4 το πρωί».

Και φυσικά επανέλαβε πως δεν θα υπογράψει συμφωνία που να «ενδυναμώνει την αυτοτροφοδοτούμενη κρίση των τελευταίων πέντε ετών».

Τέλος, εμφανίστηκε ανένδοτος σε ότι αφορά την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, αφήνοντας μια χαραμάδα να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά δηλώνοντας πως «αλλάζει η σκέψη του γι' αυτό το θέμα μετά τη συνάντησή του με τους περιφερειάρχες και τους βουλευτές του Αιγαίου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top