Τσίπρας:ΔΕΝ πρόκειται να υπογράψουμε νέο ΜΝΗΜΟΝΙΟ-Αγωνιζόμαστε για την αναδιάρθρωση του χρέους

Επίθεση σε Σαμαρά, Βενιζέλο και Θεοδωράκη

Τσίπρας:ΔΕΝ πρόκειται να υπογράψουμε νέο ΜΝΗΜΟΝΙΟ-Αγωνιζόμαστε για την αναδιάρθρωση του χρέους

​Την διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση του δεν πρόκειται να υπογράψει νέο μνημόνιο έδωσε κατά την δευτερολογία του στην Βουλή, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ανέβασε τους τόνους, εξαπολύοντας επίθεση στις προηγούμενες κυβερνήσεις και τις πολιτικές τους που οδήγησαν την χώρα στην σημερινή δύσκολη κατάσταση.

«Αυτή η κυβέρνηση και αυτή η βουλή δεν πρόκειται να ψηφίσει νέο μνημόνιο» είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «εγκληματικές ευθύνες» των προηγούμενων κυβερνήσεων .

Αναφερόμενος ειδικά στα όσα είπαν νωρίτερα από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ, Α.Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ε.Βενιζέλος και ο πρόεδρος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Σ.Θεοδωρακης, σημείωσε ότι «υπάρχει ένα νήμα, μια προσδοκία που τους συνδέει, πως η χώρα θα οδηγηθεί σε τρίτο μνημόνιο με την υπογραφή της σημερινής κυβέρνησης. Κατανοώ την προσδοκία σας και τον πόθο σας να κρύψετε τις μεγάλες σας ευθύνες, αλλά σας λέω …ΜΗΝ προσδοκάτε άδικα. Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ψηφίσει νέο μνημόνιο».

Αν��φερόμενος στις πολύμηνες διαπραγματεύσεις, ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά, «αν δίνουμε μια μάχη 4 μήνες τώρα, είναι γιατί, σε αντίθεση με εσάς που, υπογράφατε ότι σας έδιναν, εμείς διαπραγματευόμαστε», υπενθυμίζοντας μάλιστα την παραδοχή που, είχε κάνει ο πρώην υπουργός Μ.Χρυσοχοϊδης, ότι δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο!

«Εμείς σε αντίθεση με εσάς, εργαζόμαστε σε συνθήκες σκληρές, σε συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας. Εμείς αγωνιζόμαστε για να δώσουμε προοπτική στην χώρα για την επόμενη μέρα, αγωνιζόμαστε για την αναδιάρθρωση του χρέους» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος ειδικά προς τον πρόεδρο της ΝΔ. Α.Σαμαρά, ο πρωθυπουργός τον κάλεσε να αποφασίσει με ποιους θα πάει.

«Αποφασίστε αν θα συνταχθείτε μαζί μας, ή με τους δανειστές, που απαιτούν μεγαλύτερα πλεονάσματα» είπε με νόημα, κατηγορώντας τον κ.Σαμαρά για τις δηλώσεις του, περί στήριξης του ιδιωτικού τομέα.

«Κύριε…. Σαμαρά διαλύσατε τον ιδιωτικό τομέα με τις επιλογές σας (30% ανεργία, χιλιάδες λουκέτα, πάγωμα του ΕΣΠΑ, έλλειψη αναπτυξιακού σχεδίου)» του είπε ο κ.Τσίπρας, καλώντας τον πρόεδρο της ΝΔ, «να μην κυκλοφορεί μόνο στην Κηφισιά», αλλά και σε άλλες γειτονιές, που ζουν άνθρωποι της μεσαίας τάξης και των χαμηλότερων οικονομικών στρωμάτων, που φέρουν όλα τα βάρη στις πλάτες τους και υποφέρουν.

«Θέλω να διαβεβαιώσω εσάς και τον λαό ότι, δεν υπάρχει όριο στην διαπραγμάτευση. Όριο για εμάς θα είναι το δίκαιο και η προοπτική του ελληνικού λαού» τόνισε ο κ.Τσίπρας.

Δείτε επίσης:

Τσίπρας: Είμαστε περισσότερο απο ποτέ κοντά σε συμφωνία-Ο χρόνος τελειώνει για όλους

ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΥΛΗ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top