Βενιζέλος: «Μετά το Κούγκι η Ζάμπια!»

«Παιδική εκδρομή το email Χαρδούβελη σε σύγκριση με τις προτάσεις της κυβέρνησης»

Βενιζέλος: «Μετά το Κούγκι η Ζάμπια!»

«Αντί να έρθει ο κ. Τσίπρας και να πει κάτι καινούριο, επανέλαβε με μεταφυσική βεβαιότητα αυτά που έλεγε προεκλογικά ότι οπωσδήποτε θα επιτευχθεί συμφωνία γιατί όλοι θα υποχωρήσουν μπροστά στην σθεναρή στάση της ελληνικής κυβέρνησης» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

«Αυτό που μας είπε λέγεται μέθοδος Χότζα... Μόνο την κατάργηση του ΕΚΑΣ και την αύξηση του 10% στο ΦΠΑ στον ηλεκτρικό μας παρουσίασε» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

O κ. Βενιζέλος ζήτησε να συγκρίνει η κυβέρνηση τις 47 σελίδες που έστειλε σαν πρόταση, με το «καταραμένο» όπως το αποκάλεσε email Χαρδούβελη. «Θυμίζω ό,τι είχα πει. κρατήστε το, θα θυμίζει παιδική εκδρομή σε σχέση με όσα ακολουθήσουν».

«Επί ποίου θέματος να τοποθετηθούμε. Τι θέλει να του πούμε; Το δίλημμα ήταν αν θέλουμε το καλό ή το κακό. Το δίλημμα ήταν αν θα πάρουμε σκληρά μέτρα για να σώσουμε την χώρα ή αν θα πάμε στην καταστροφή. Και αν έχει διαλέξει την καταστροφή, τι επιπτώσεις αυτό επιφέρει;» διερωτήθηκε για την συζήτηση που προκάλεσε ο κ. Τσίπρας.

«Αυτά τα μέτρα που αποτυπώθηκαν στο email Χαρδούβελη δεν περιείχαν περικοπές μισθών συντάξεων, τώρα το έγγραφο της κυβέρνησης λέει ΦΠΑ παντού, στα νησιά και όχι μόνο… Η αύξηση στην εισφορά αλληλεγγύης βάζει στο στόχαστρο τα εισοδήματα των 30.000 ευρώ και αυτό είναι μόνο το σημείο της εκκίνησης» ανέφερε ακόμη για τα μέτρα, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επί 4 μήνες πορεύεται με ψευτολε��έντικες τακτικές».

Όσον αφορά την αναβολή καταβολή της δόσης στο ΔΝΤ ρώτησε: «Λίγο πριν το Κούγκι ανάψαμε τον μεγάλο δαυλό, με το μοντέλο Ζάμπια και είπε το ΔΝΤ “ναι βεβαίως”. Αυτό τι είναι, βοηθάει τη χώρα σε τίποτα;».

Τέλος, ρώτησε τον κ. Τσίπρα: «Πότε θα βγούμε από το μνημόνιο κ. Πρωθυπουργέ; Εμείς λέγαμε ότι θα βγούμε τον Μάρτιο του 2015. Εσείς τι λέτε;».

Υποστήριξε ακόμα για τους εταίρους: «Σας φέρθηκαν σκανδαλωδώς καλύτερα από ότι σε εμάς και αυτό να το θυμηθείτε».

ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΥΛΗ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top