Σαρωτικοί έλεγχοι από το ΣΔΟΕ τον Μάιο με έλεγχο λογαριασμών και άνοιγμα θυρίδων

Εντοπίστηκαν «τρελά» ποσά φοροδιαφυγής σε δικηγόρο, συνταξιούχο και… φωτογράφο

Σαρωτικοί έλεγχοι από το ΣΔΟΕ τον Μάιο με έλεγχο λογαριασμών και άνοιγμα θυρίδων
Σαρωτικούς ελέγχους πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ τον μήνα Μάιο του 2015 και εντόπισε μέσα από διασταυρώσεις, άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών ή και θυρίδων εξωφρενικά ποσά που είχαν αποκρυβεί και δεν φορολογούνταν.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις που ανακοίνωσε μεταξύ άλλων το ΣΔΟΕ ανά Περιφερειακή Διεύθυνση, ήταν:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΓΑΙΟΥ

- Αρχιτέκτονας, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία και με αυτό τον τρόπο απέκρυψε εισοδήματα 9.302.969,62 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

- Φωτογράφος, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία και με αυτό τον τρόπο απέκρυψε εισοδήματα 3.882.665,39 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

- Επιχείρηση, που δραστηριοποιείται στον τομέα των γενικών επισκευών πλοίων, εξέδωσε πλήθος εικονικών φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 7.090.794,62 €.

EΙΔΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

-Συνταξιούχος, προσαύξησε την περιουσία του κατά τα έτη 2001 έως 2010 κατά 1.194.988,66 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

- Επιχείρηση του τομέα της πληροφορικής, ζήτησε και έλαβε δεκαπέντε (15) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 1.641.521,21 €.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ Μ��ΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

- Καθηγητές Α.Ε.Ι. για τις χρήσεις 2008 – 2012 απέκρυψαν εισοδήματα από επιδόματα συνολικού ύψους 1.452.340,89 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές τους δηλώσεις.

-Επιχείρηση στο χώρο της εστίασης απέκρυψε εισοδήματα συνολικού ύψους 1.329.525,77 € χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΝΟΤΙΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

-Επιχείρηση ακινήτων υπέβαλε ανακριβή δήλωση φόρου μεταβίβασης ακινήτων, για ακίνητα συνολικής αξίας 14.122.643,96 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές της δηλώσεις.

-Επιχείρηση του τουριστικού τομέα με δραστηριότητα στο χώρο της εστίασης, δεν δήλωσε από πώληση ακινήτων ποσά συνολικού ύψους 9.642.561,00 €, υποβάλλοντας ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές της δηλώσεις.

-Υπεράκτια εταιρεία, με έδρα το Κρανίδι, υπέβαλε ανακριβή δήλωση φόρου μεταβίβασης ακινήτων συνολικής αξίας 3.162.612,10 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών της λογαριασμών.

- Δικηγόρος, προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία του κατά 5.840.120,85 € χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από άνοιγμα των θυρίδων, την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ

-Από έρευνα σε θανόντα, που άφησε το σύνολο της περιουσίας του (διαθήκη εν ζωή) δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί. Από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις. διαπιστώθηκε αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας κατά 1.500.808,41 €. Ήδη ο αναλογών φόρος εισοδήματος καταβλήθηκε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Μετά την καταβολή και του φόρου κληρονομιάς η Υπηρεσία θα προβεί σε ολική άρση της δέσμευσης.

-Εργολάβος, δεν υπέβαλε δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη ύψους 1.459.967, 00 €. Επίσης δεν υπέβαλε ή ανακριβείς περιοδικές δηλώσεις Φ.Π.Α. όπου προέκυψε ποσό φόρου 288.545,58 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών του λογαριασμών.

Σημειώνεται ότι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι ελεγκτικές επαληθεύσεις (επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών κλπ) για μεγάλο αριθμό υποθέσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στις επιτυχίες που σημείωσε το Σ.Δ.Ο.Ε. στο οικονομικό έγκλημα που εκτός της οικονομικής διάστασης (φοροδιαφυγή) έχει συνέπειες στην υγεία των καταναλωτών και συγκεκριμένα:

Α.Τη μεγάλη κατάσχεση προϊόντων καπνού στις 21/5/2015 στο λιμάνι του Πειραιά με διαφυγόντες δασμούς ύψους 2.250.688,42 €.

Β.Την κατάσχεση 16.210 λίτρων λαθραίου οινοπνεύματος που θα χρησιμοποιείτο για την παρασκευή επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία αλκοολούχων ποτών (μπόμπες).
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top