Κρίσιμες ώρες στη Βουλή: Ο Τσίπρας θα θέσει άπαντες προ των ευθυνών τους

Μήνυμα Μαξίμου στους δανειστές - Παρέκαμψαν τη διαπραγμάτευση

Κρίσιμες ώρες στη Βουλή: Ο Τσίπρας θα θέσει άπαντες προ των ευθυνών τους

​Σε τεντωμένο σχοινί περπατά τις τελευταίες ώρες η ελληνική κυβέρνηση, μετά από τις τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις στο πεδίο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

Στις 18:30 ο πρωθυπουργός θα ανέβει στο βήμα της Βουλής και θα ενημερώσει το Σώμα για όλα όσα συνέβησαν πίσω από τις κλειστές θύρες των Βρυξελλών την Τετάρτη το βράδυ, παρουσιάζοντας αναλυτικά την πεντασέλιδη πρόταση των δανειστών, η οποία δεν έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα θέσει τόσο τα στελέχη της κυβέρνησης, όσο και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης προ των ευθυνών τους και θα τους ζητήσει να πουν ξεκάθαρα τι θέλουν και αν ζητούν από την κυβέρνηση να υπογράψει τα μέτρα σοκ που προτείνουν οι δανειστές.

Όπως έγραψε νωρίτερα και το star.gr, κύκλοι του Μαξίμου διέρρεαν ότι το σχέδιο προτάσεων της ελληνικής πλευράς δεν συνιστά σύνοψη του προγράμματός της, αλλά καταγραφή των συγκλίσεων που σημειώθηκαν στο Brussels Group και αποτελεί τη βάση μιας κοινά αποδεκτής συμφωνίας, που θα διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι οι προτάσεις των δανειστών παρέκαμψαν τις διαπραγματεύσεις και επέστρεψαν στις μνημονιακές απαιτήσεις που απορρίφθηκαν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Μάλιστα όσον αφορά στις διαθέσεις του Α. Τσίπρα για σήμερα, κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την πορεία της διαπραγμάτευσης και θα τους θέσει προ των ευθυνών τους.

Ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει επίσης σήμερα να συσπειρώσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, στους κόλπους της οποίας έχουν εκφραστεί πολλές αντιδράσεις για την ελληνική πρόταση, ενώ σκοπεύει να στείλει τα μηνύματά του και στους δανειστές, επαναλαμβάνοντας ότι οι «κόκκινες γραμμές» της ελληνικής κυβέρνησης παραμένουν στο ακέραιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top