Α. Μέρκελ: «Εργάζομαι για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη»

«Πρέπει να κάνει κι αυτή όμως προσπάθεια»

​Την δέσμευσή της να συνεχίσει τις προσπάθειες, ώστε να βρεθεί λύση και να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος, Α. Μέρκελ, σε συνέντευξή της στο RTL.

«Θα συνεχίσω να εργάζομαι ώστε να μπορεί η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη», είπε συγκεκριμένα η κα Μέρκελ, αν και έσπευσε να προσθέσει ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται με τους θεσμούς και όχι με την ίδια.

«Δεν έχω αυτή την στιγμή κάποια συμμετοχή, αλλά το θέμα ήταν και είναι οι τρεις θεσμοί, τους οποίους αποκαλούσαμε παλαιότερα τρόικα, να έχουν μία κοινή αντίληψη. Αυτοί διαπραγματεύονται με την Ελλάδα και προτείνουν έπειτα στο Eurogroup, όταν έχουν ένα αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει ότι η μπάλα βρίσκεται εκεί και θα δούμε τι θα μας προτείνουν ως πιθανότητα. Αλλά σημείο εκκίνησης είναι το υπάρχον πρόγραμμα και γι’ αυτό πρέπει να βρεθεί μία λύση», σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Φρόντισε τέλος για μια ακόμα φορά να στείλει το μήνυμά της στην ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας ότι η καλή θέληση των δανειστών δεν αρκεί για να βρεθεί μια λύση.

«Έχουμε όμως αρχές στην Ευρωζώνη κι αυτή η αρχή σημαίνει ότι λαμβάνει αλληλεγγύη αυτός, ο οποίος κάνει και ο ίδιος προσπάθεια. Και ακριβώς γι’ αυτό διαπραγματευόμαστε αυτή την στιγμή με την Ελλάδα. Από την δική μας πλευρά έχουμε την καλή θέληση, αλλά η καλή θέληση μόνο δεν αρκεί. Στο τέλος πρέπει να βγαίνει και ο λογαριασμός».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top