Συμφωνία ΣΗΜΕΡΑ θέλει η Ά��γκελα Μέρκελ

Οι καταιγιστικές εξελίξεις στην Ελλάδα πρώτο θέμα στα γερμανικά ΜΜΕ

​Να κλείσει το ελληνικό ζήτημα ΣΗΜΕΡΑ, θέλει η Γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ, σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt, καθώς όπως αναφέρει η εφημερίδα, θέλει όλο το θέμα να έχει διευθετηθεί πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του G7 που θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο.

Τόσο η Die Welt, όσο και η Frankfurter Allgemeine επικαλούνται κύκλους που είναι κοντά στις διαπραγματεύσεις και σημειώνουν ότι πλέον στο τραπέζι έχει πέσει και το ενδεχόμενο τρίτης παράτασης του τρέχοντος προγράμματος μέχρι το φθινόπωρο.

«Τεχνικά αυτό το βήμα δεν μπορεί να αποφευχθεί. Δεν έχουμε άλλη δυνατότητα, ώστε να περάσει η Ελλάδα το καλοκαίρι», επεσήμαναν οι πηγές αυτές, τονίζοντας ότι σε περίπτωση που γίνει αυτό θα υπάρξει εκταμίευση χρημάτων για την Ελλάδα.

Όπως αναφέ��ει η FAZ, οι δανειστές επιθυμούν να θέσουν στη διάθεση της Αθήνας ένα μέρος των 10,9 δισ. ευρώ που προορίζονταν για την ανακεφαλοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Ως αντάλλαγμα, υποστηρίζει η εφημερίδα, οι πιστωτές θα ζητήσουν, μεταξύ άλλων τη μείωση όλων των συντάξεων κατά 1% του ΑΕΠ και τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων.

Η Handelsblatt από την άλλη αναφέρει ότι «κύκλοι της ΕΚΤ, της ΕΕ και του ΔΝΤ εκτιμούν ότι δεν θα επιτευχθεί συμφωνία για ένα τρίτο πρόγραμμα διάσωσης μέσα στον Ιούνιο. Γι' αυτό και θεωρούν ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να δοθούν νέα χρήματα στην Ελλάδα».

Πάντως, Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε στη Welt ότι ακόμα δεν έχει αποφασιστεί τίποτα, αν και ένα μέρος του Eurogroup και η ΕΚΤ συμφωνούν με την πρόταση της τρίτης παράτασης.

«Η Γερμανίδα καγκελάριος 'Ανγκελα Μέρκελ επιθυμεί να κλείσει το ζήτημα της Ελλάδας πριν από τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας G7 αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς θα ήθελε να αποφύγει να κυριαρχήσει στις συζητήσεις. Η Μέρκελ ενδέχεται να πετύχει τον στόχο της, διότι όπως ακούγεται στους κύκλους των διαπραγματεύσεων υπολογίζουν σε μια συμφωνία ως σήμερα. Επισήμως πάντως αυτή η εκτίμηση δεν επιβεβαιώνεται», αναφέρει η Die Welt.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top