Εκνευρισμός και δυσφορία εντός και εκτός Ελλάδας για την ομαδοποίηση των δόσεων

Εκνευρισμός στο ΔΝΤ, έντονα ενοχλημένος και ο Στουρνάρας

Εκνευρισμός και δυσφορία εντός και εκτός Ελλάδας για την ομαδοποίηση των δόσεων

Εκνευρισμός και δυσφορία επικρατεί στο ΔΝΤ για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να στείλει αίτημα ομαδοποίησης των δόσεων του Ιουνίου, το οποίο έγινε δεκτό.

Στην Ουάσινγκτον γνώριζαν ότι ενδεχομένως η Ελλάδα να οδηγηθεί σε αυτή την επιλογή. Άλλωστε είναι κάτι που προβλέπεται στο καταστατικό του Ταμείο από το 1970 και είχε κάνει χρήση αυτής της δυνατότητας και η Ζάμπια τη δεκαετία του ’80.

Η ενόχληση του ΔΝΤ προκύπτει από το γεγονός ότι μέχρι σχεδόν και την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι η δόση θα πληρωθεί στην ώρα της, κάτι που δήλωσε δημοσίως και η Κριστίν Λαγκάρντ για να διαψευστεί πριν από λίγες ώρες!

Ο εκνευρισμός στην Ουάσινγκτον φαίνεται ξεκάθαρα και από την απάντηση «ουδέν σχόλιο» που πήρε ο ανταποκριτής του STAR Δημήτρης Σουλτογιάννης, ρωτώντας αξιωματούχους του Ταμείο για το αν ήξερε η Λαγκάρντ για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης καθώς και το πότε το έμαθε.

Ενοχλημένος και ο Στουρνάρας από την απόφαση της κυβέρνησης

Την ίδια ώρα, έντονα ενοχλημένος είναι και ο Γιάννης Στουρνάρας από την απόφαση της κυβέρνησης για ομαδοποίηση των δόσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, ο επικεφαλής της ΤτΕ είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του για μια τέτοια εξέλιξη, τονίζοντας ότι θα είχε δυσμενείς επιπτώσεις στην εικόνα της χώρας.

Μάλιστα, ο κ. Στουρνάρας φέρεται να είναι ενοχλημένος και από το γεγονός πως με εντολή του Γιάνη Βαρουφάκη μπήκε μπροστά και υπέβαλε το αίτημα, αντί να το κάνει ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top