Μόνο στο Star: Έντονα δυσαρεστημένος ο Γιούνκερ από τη μη πληρωμή του ΔΝΤ

Χάθηκε και πάλι η εμπιστοσύνη προς την ελληνική κυβέρνηση

Μόνο στο Star: Έντονα δυσαρεστημένος ο Γιούνκερ από τη μη πληρωμή του ΔΝΤ

​Έντονη είναι η δυσφορία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μην πληρώσει σήμερα τη δόση στο ΔΝΤ και να ζητήσει την πακετοποίησή τους.

Σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Κομισιόν ο ανταποκριτής του Star, Θ. Αθανασίου, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την αλλαγή στάσης του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα.

Κι αυτό γιατί όπως είπε, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους την Τετάρτη, ο Α. Τσίπρας τον είχε διαβεβαιώσει ότι τα χρήματα για τη δόση έχουν βρεθεί και ότι σήμερα Παρασκευή θα πιστωθούν στον ειδικό λογαριασμό.

Ο κ. Γιούνκερ σημείωσε επίσης ότι η συνάντηση αυτή έγινε σε πολύ καλό κλίμα και με διάθεση συναίνεσης και έληξε έχοντας την πεποίθηση ότι όλα θα πάνε καλά και θα υπάρξει θετική έκβαση.

Παρ’ όλ’ αυτά, ο πρόεδρος της Κομισιόν δεν κρύβει ότι η απόφαση να μην πληρωθεί η δόση στο ΔΝΤ κλόνισε και πάλι την εμπιστοσύνη της Ευρώπης προς την ελληνική κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να είμαστε και πάλι στην αρχή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top