Μέρκελ: Οι εκλογές πήγαν πίσω την Ελλάδα

«Ο χρόνος λιγοστεύει» προειδοποίησε η καγκελάριος

«Η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος λιγοστεύει. Εγώ εργάζομαι για να λήξουν όλα αίσια» δήλωσε η Άνγκελα Μέρκ��λ μιλώντας στη Rai για την Ελλάδα και τις διαπραγματεύσεις.

«Η Ελλάδα θέλει να μείνει μέλος του ευρώ. Το επιθυμεί και η Γερμανία, το επιθυμούν όλες οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από την μεριά μας σεβόμαστε την αρχή της αλληλεγγύης, αλλά πρέπει να καταβληθεί μια προσπάθεια και από μέρους της Αθήνας. Η Ελλάδα βρίσκεται σχεδόν στο τέλος του δεύτερου προγράμματος βοήθειας και εμείς θέλουμε το πρόγραμμα αυτό να ολοκληρωθεί με θετικό τρόπο. Πάνω στο σημείο αυτό είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις» διευκρίνισε η γερμανίδα καγκελάριος.

Η Μέρκελ απέρριψε το ενδεχόμενο να ήταν λάθος η συνταγή στην περίπτωση της Ελλάδας, τονίζοντας πως η χώρα μας «έλαβε γενναιόδωρες βοήθειες» και σημείωσε ότι οι εκλογές έφεραν ��ίσω τη χώρα: «Η κατάσταση βελτιωνόταν λίγο. Στην συνέχεια, με τις βουλευτικές εκλογές, υπήρξε οπισθοδρόμηση. Τώρα πρέπει να την επαναφέρουμε προς την ανάπτυξη. Η Ιρλανδία είχε πιο σκληρούς όρους στο πρόγραμμά της και τώρα είναι η χώρα με την καλύτερη οικονομική ανάπτυξη σε όλη την Ευρώπη. Αναπτύσσονται η Ισπανία και η Πορτογαλία και πρέπει να επιστρέψει στην ανάπτυξη και η Ελλάδα. Αν δούμε, όμως, τα δομικά της προβλήματα, καταλαβαίνουμε ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top