ΥΠΟΙΚ: οι προτάσεις των θεσμών δεν μπορούν να λύσουν τον γρίφο της κρίσης

«Οι προτεινόμενες πολιτικές θα βάθαιναν σημαντικά τη φτώχεια και την ανεργία»

Ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει τις προτάσεις των θεσμών προς την ελληνική κυβέρνηση εξέδωσε σήμερα το βράδυ το Υπουργείο Οικονομικών, στις οποίες ασκεί κριτική ότι «δεν μπορούν να λύσουν τον γρίφο της κρίσης» και ότι «θα βάθαιναν σημαντικά τη φτώχεια και την ανεργία».

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει στην πρότασή του:

«Μετά από τέσσερις μήνες διαπραγματεύσεων, οι θεσμοί κατέθεσαν προτάσεις η εφαρμογή των οποίων, κατά την κρίση του Υπουργείου Οικονομικών, δεν έχουν τη δυνατότητα να επιλύσουν τον γρίφο της οικονομικής κρίσης που ενέτειναν οι πολιτικές της προηγούμενης πενταετίας.

Επιπλέον, οι εν λόγω προτεινόμενες πολιτικές θα βάθαιναν σημαντικά τη φτώχεια και την ανεργία. Η συμφωνία-επίλυση που έχει ανάγκη τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη απαιτεί άμεση μετακίνηση των θεσμών σε ρεαλιστικότερες προτάσεις που να δίνουν την προοπτική της οικονομικής ανάκαμψης και της κοινωνικής ευαισθησίας. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη καταθέσει τέτοιες προτάσεις».

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top