Μέρκελ: Οι Έλληνες πρέπει να κάνουν σκληρές μεταρρυθμίσεις

"Κοιτάξτε το παράδειγμα της Ιρλανδίας, αν θέλετε να μείνετε στο ευρώ"

​Η Ελλάδα θα πρέπει να επιστρέψει στο μονοπάτι των σκληρών οικονομικών μεταρρυθμίσεων, ώστε να διασφαλίσ��ι το μέλλον της στην Ευρωζώνη. Αυτό δήλωσε στο CNN η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με την κα Μέρκελ, για να βρεθεί μια λύση στην τρέχουσα κρίση απαιτούνται “μεγάλες προσπάθειες” και από τις δύο πλευρές.

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι, η Ελλάδα θα πρέπει να κοιτάξει και τα παραδείγματα άλλων χωρών στην Ευρωζώνη -όπως αυτό της Ιρλανδίας – που προχώρησαν σε επώδυνες μεταρρυθμίσεις στις οικονομίες τους για να αντιμετωπίσουν την χρηματοπιστωτική κρίση.

«Οι χώρες αυτές εφάρμοσαν τέτοιου είδους προγράμματα και πλέον καταγράφουν τους καλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στην ευρωζώνη», είπε και πρόσθεσε ότι «αυτή είναι η πορεία που η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει. Και γι' αυτό οι διαπραγματεύσεις είναι τόσο σκληρές, αλλά γίνονται με στόχο να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top