Μ. Σχοινάς: «Εποικοδομητική η χθεσινή συνάντηση, θα υπάρξει και νέα συνάντηση σύντομα»

«Στόχος μια συνολική συμφωνία για να επιτευχθεί δημοσιονομική ισορροπία»

Μ. Σχοινάς: «Εποικοδομητική η χθεσινή συνάντηση, θα υπάρξει και νέα συνάντηση σύντομα»

​«Θετική και εποικοδομητική» χαρακτήρισε, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς τη χθεσινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επιβεβαιώνοντας ότι θα υπάρξει και νέα συνάντηση μεταξύ τους εντός των επόμενων ημερών.

«Οι χθεσινές συνομιλίες ήταν πολύ χρήσιμες και εποικοδομητικές, διεξήχθη μια καλή συζήτηση, που μας έδωσε τη δυνατότητα να δούμε ποια σημεία χρήζουν διευθέτησης. Κι αυτά τα σημεία πρέπει να εξεταστούν σφαιρικά, αυτό δηλαδή που το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου περιέγραψε ως συνολική συμφωνία», είπε ο κ. Σχοινάς και πρόσθεσε:

«Μέρος αυτής της συνολικής συμφωνίας προϋποθέτει ότι έχουμε τη σωστή ισορροπία στο δημοσιονομικό επίπεδο, ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να βελτιώσει την οικονομική της κατάσταση και να επιστρέψει γρήγορα στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Ο κ. Σχοινάς σημείωσε επίσης ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους πολιτικούς παράγοντες που εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη η Κομισιόν ετοιμάζει νέα συμβιβαστική πρόταση.

Κληθείς τέλος να σχολιάσει τις διαρροές για το περιεχόμενο της πρότασης των θεσμών, ο εκπρόσωπος του κ. Γιούνκερ είπε ότι πρόκειται για τη λεγόμενη «εγγραφολογία» και «φημολογία», προτρέποντας όλους να κοιτούν τη συνολική εικόνα που είναι τα ελάχιστα κενά που παραμένουν και τα οποία πρέπει να γεφυρωθούν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top