Π. Λαφαζάνης: «Κανένα περιθώριο αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ»

«Σχεδιάζουμε πρόγραμμα για μείωση των τιμών της ενέργειας»

Π. Λαφαζάνης: «Κανένα περιθώριο αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ»

​«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ, μέσω της αύξησης του ΦΠΑ», ξεκαθάρισε σήμερα από τη Βουλή ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνης μετά και από τις προτάσεις των δανειστών για αύξηση του ΦΠΑ στις ΔΕΚΟ στο 23%.

Ο κ. Λαφαζάνης ξεκαθάρισε ακόμα ότι «η συμφωνία που θα έρθει θα είναι συμβατή με το πρόγραμμά μας και δεν θα επιφέρει νέα βάρη στους πολίτες και νέα λεηλασία στον λαό» και επανέλαβε με έμφαση ότι «η ΔΕΗ δεν τεμαχίζεται και δεν πωλείται».

Τέλος ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης τόνισε ότι σημασία έχει η μείωση του κόστους ενέργειας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα θα υπάρξει μείωση τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για τα νοικοκυριά.

«Σχεδιάζεται πρόγραμμα για να δούμε σχετικά σύντομα μείωση στις τιμές της ενέργειας. Βεβαίως είναι δύσκολο αυτό το επίτευγμα, αλλά προς αυτή την κατεύθυνση είναι η προσπάθειά μας και μπορούμε να κάνουμε βήματα, διότι το βάρος για την οικονομία είναι δυσβάσταχτο. Αν θέλουμε να ανοίξουμε το δρόμο για να βγούμε από την κρίση από τα πρώτα μελήματα είναι να μειώσουμε το κόστος της ενέργειας για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top