Π. Σκουρλέτης: «Ζούμε έναν ακήρυχτο πόλεμο με όλα τα μέσα του καπιταλισμού»

Ζήτησε από το ΚΚΕ να στηρίξει την κυβέρνηση

Π. Σκουρλέτης: «Ζούμε έναν ακήρυχτο πόλεμο με όλα τα μέσα του καπιταλισμού»

​Για «ακήρυχτο πόλεμο» που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας, Π. Σκουρλέτης στη Βουλή, απαντώντας σε ερωτήσεις των βουλευτών του ΚΚΕ, Χ. Κατσώτη και Θ. Βαρδαλή.

«Υπάρχει ένας πόλεμος ακήρυχτος. Ο πόλεμος αυτός δεν γίνεται με στρατεύματα στα σύνορα, αλλά με όλα τα μέσα που διαθέτει ο σύγχρονος καπιταλισμός. Απέναντι σ’ αυτόν δεν έχετε το δικαίωμα να έχετε στάση τιμητή και παρατηρητή. Ταχτείτε με τις δυνάμεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας», είπε ο κ. Σκουρλέτης απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΚΚΕ και πρόσθεσε:

«Είναι μεγάλος ο πόλεμος που διεξάγεται, συγκρούονται δύο αντιλήψεις, δύο σχέδια για την Ευρώπη. Σ’ αυτόν τον πόλεμο ο καθένας παίρνει μεριά. Δεν έχετε δικαίωμα να τηρείτε στάση παρατηρητή και τιμητή».

Μάλιστα απαντώντας στον βουλευτή του ΚΚΕ, Θ. Βαρδάλη, που του είπε ότι η συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση θα φέρει νέα επώδυνα μέτρα, ο κ. Σκουρλέτης είπε:

«Κοντός ψαλμός αλληλούια. Προτρέχετε δεν υπάρχει συμφωνία και ούτε θα υπάρχει που να περιέχει νέα μέτρα. Έλαχε στην κυβέρνηση της Αριστεράς να αμφισβητήσει τον σύγχρονο, επιθετικό καπιταλισμό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top