Το καλό, τα κακά και… το φρικτό: Τα τέσσερα σενάρια για την Ελλάδα

Δείτε την ανάλυση του δημοσιογράφου του Reuters Χιούγκο Ντίξον

Τα τέσσερα σενάρια για την Ελλάδα μετά τη συνάντηση που είχαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ παραθέτει ο Χιούγκο Ντίξον.

Σύμφωνα με τον οικονομικό αναλυτή του Reuters, τα τρία είναι αρνητικά και μόλις το ένα εξ αυτών είναι θετικό.

Ξεκινώντας με το καλό σενάριο, ο Ντίξον τονίζει πως αυτό θα είναι αν επέλθει συμφωνία με τους δανειστές. Σε μια τέτοια περίπτωση, εκτιμά πως δεν θα μπορέσει να το περάσει από τους «σκληροπυρηνικούς» του ΣΥΡΙΖΑ και πως θα πάμε σε εκλογές με τον ίδιο να βγαίνει και πάλι νικητής.

Το δεύτερο σενάριο, το οποίο χαρακτηρίζει «φτωχό», προβλέπει συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα με τους δανειστές, κρατώντας τις «κόκκινες γραμμές» και τη στήριξη των σκληροπυρηνικών του ΣΥΡΙΖΑ. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Ντίξον εκτιμά πως ο πρωθυπουργός δεν θα καταφέρει να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα και η κρίση θα επιστρέψει μετά από λίγους μήνες.

Στο τρίτο σενάριο, το οποίο χαρακτηρίζει «κακό»,ο Αλέξης Τσίπρα τα «σπάει» με τους δανειστές με αποτέλεσμα να επέλθει χρεοκοπία και έλεγχος κινήσεων κεφαλαίων.

Τελευταίο είναι το «φρικτό» σενάριο όπου ο Αλέξης Τσίπρας δεν καταλήγει σε συμφωνία, επέρχεται χρεοκοπία και γίνονται εκλογές, τις οπ��ίες κερδίζει και πάλι, συνεχίζοντας την πολιτική της σύγκρουσης.

φδφα.jpg

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top