Γ. Ρωμανιάς: «Δεν υπογράφουμε μείωση συντάξεων στα 300 ευρώ»

«Πιέζουν για συμφωνίες που οδηγούν στην εξαθλίωση των συνταξιούχων»

​Ξεκάθαρος ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μείωση των συντάξεων στα 300 ευρώ, ήταν χθες ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γ. Ρωμανιάς, μιλώντας σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Ρωμανιάς εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και των θεσμών, τονίζοντας ότι ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να υπογράψει συμφωνίες που θα οδηγήσουν «στη φτωχοποίηση και στην εξαθλίωση τους συνταξιούχους» και επανέλαβε ότι οι δανειστές ζητούν να ισχύσει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις, να μειωθούν οι κύριες συντάξεις, να καταργηθούν τα κατώτατα όρια και να ενοποιηθούν τα ταμεία της κύριας σύνταξης.

«Για να καταλάβετε για ποιους μιλάμε, πρόκειται για λογιστές που δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Έχουν μόνο ένα μολύβι και σου λένε: “κόψτε μισθούς και συντάξεις, αυξήστε τους φόρους για να μπορούμε να πληρώσουμε τους δανειστές. Δεν καταλαβαίνουν τα πολιτικά επιχειρήματα”», είπε ο κ. Ρωμανιάς και πρόσθεσε:

«Και τους ρωτάμε: “πως είναι δυνατόν να πληρώνει κάποιος εισφορές 30 χρόνια και μετά να του πούμε ότι καταργείται η επικουρική σύνταξη;” Αλλά δεν το καταλαβαίνουν. Έχουμε να κάνουμε με εκβιαστές, που δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Είναι λογιστές. Και τέτοια μέτρα εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε».

Όσον αφορά στις πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση, ο κ. Ρωμανιάς σημείωσε:

«Δεν έχουμε μόνο τους απέξω έχουμε και τους από μέσα οι οποίοι δεν έχουν βάλει μυαλό με αυτά που έκαναν. Και αντί να ζητήσουν συγνώμη βγαίνουν και από πάνω και μας λένε υπογράψτε. Αν ήταν να υπογράψουμε, θα το κάναμε από την πρώτη μέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση και θα τελείωνε το θέμα. Όμως είναι άλλη πολιτική η δική μας».