Τα… «υγρά φιλιά» του Γιούνκερ στον Ντάισελμπλουμ

Το άγνωστο περιστατικό με τον Βαρουφάκη

Τα… «υγρά φιλιά» του Γιούνκερ στον Ντάισελμπλουμ

​Χείμαρρος ήταν ο κατά τα άλλα συγκρατημένος Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξή του στο ολλανδικό περιοδικό Vrij Nederland, στην οποία μίλησε για τα… «υγρά φιλιά» που του δίνει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αλλά και για τη σχέση του με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη.

Πέρσι, η σχέση του προέδρου του Eurogroup με τον πρόεδρο της Κομισιόν είχε μπει στον πάγο μετά από μια δήλωση του κ. Ντάισελμπλουμ στην ολλανδική τηλεόραση ότι ο «Ζ. Κ. Γιούνκερ είναι αμετανόητος καπνιστής και πότης».

Τότε αναγκάστηκε να κάνει δημόσια δήλωση ο κ. Γιούνκερ για να διαψεύσει ότι έχει πρόβλημα με το αλκοόλ και η αλήθεια είναι ότι ενοχλήθηκε με τον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών.

«Ήταν ένα ατυχές αστείο που προκάλεσε αρκετά προβλήματα στον Ζαν Κλοντ. Του ζήτησα συγνώμη δύο φορές, πρώτα από το τηλέφωνο και μετά πίνοντας καφέ. Αυτό θα έπρεπε να κλείσει το ζήτημα», είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ στο ολλανδικό περιοδικό.

Μάλιστα όμως είπε οι δυο τους έχουν μια πάρα πολύ καλή σχέση.

«Μιλάμε σχεδόν κάθε εβδομάδα στο τηλέφωνο για να έχουμε την ίδια στάση για την Ελλάδα. Κάθε φορά που συναντιόμαστε με αγκαλιάζει και μου δίνει υγρά φιλιά. Αν και φαίνεται ότι το κάνει με όλους», σημείωσε.

Στη συνέντευξή του όμως αναφέρθηκε και στη σχέση του με τον Γ. Βαρουφάκη και στην… επεισοδιακή τους πρώτη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών.

«Δεν κοίταζα ενοχλημένος γι’ αυτά που έλεγε ο Βαρουφάκης, γιατί δεν μπορούσα να καταλάβω τι έλεγε. Προσπαθούσα να παρακολουθήσω τη μετάφραση από τα ακουστικά που είχε απίστευτη καθυστέρηση, λες και ο μεταφραστής ήταν στη Θεσσαλονίκη��, είπε ο Ντάισελμπλουμ, κρατώντας και πάλι κρυφό τι ήταν αυτό που ψιθύρισε στο αυτί του Έλληνα υπουργού.

«Το μήνυμα ουσιαστικά ήταν ότι δεν πίστευα ότι υπήρξε ιδιαίτερα σοφός», είπε μόνο ο Γ. Ντάισελμπλουμ, χωρίς να επεκταθεί περαιτέρω.

Όσον αφορά στην απόφαση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών να μην δειπνήσει με τους ομολόγους του μετά από την επεισοδιακή συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα, ο πρόεδρος του Eurogroup με νόημα σχολίασε ότι «δεν παρατήρησα την απουσία του».

«Αλλά αν έγινε ως δήλωση, δεν εντυπωσιάζομαι. Δεν με ενδιαφέρουν οι θεατρινισμοί αυτού του τύπου, παρά μόνο οι συμπαγείς προτάσεις από τους Έλληνες για το πώς σχεδιάζουν να σώσουν τη χώρα τους από αυτό το χάλι. Αν τα πράγματα παραμείνουν έτσι, δεν θα τελειώσει καλά», πρόσθεσε, αποδεικνύοντας ότι ο Γ. Βαρουφάκης δεν του είναι και ιδιαίτερα συμπαθής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top