Πυρά από το Βερολίνο δέχεται ο Γιούνκερ για τη στάση του έναντι του Τσίπρα!

Τον κατηγορούν για «υποχωρητική στάση»

Πυρά από το Βερολίνο δέχεται ο Γιούνκερ για τη στάση του έναντι του Τσίπρα!

Πυρά απο το Βερολίνο δέχεται ο Ζάν Κλοντ Γιούνκερ, ο συνομιλητής σήμερα του πρωθυπουργού ΑλέξηΤσίπρα στις Βρυξέλλες, τόσο από την κ. Μέρκελ όσο και από τον υπουργό Οικονομικών Β.Σόιμπλε, επειδή έδειξε υποχωρητική στάση στην Ελλάδα, η οποία δημιούργησε «υπερβολικές προσδοκίες» στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Τάσου Τέλλογλου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, ο Γιούνκερ φέρει το βάρος της διαπραγμάτευσης, αλλά το Βερολίνο του κατολογίζει ότι δεν υπερασπίζεται επαρκώς τα συμφέροντα των θεσμών, μέρος των οποίων εκπροσωπεί.

Ο κ Γιούνκε�� απο την πλευρά του αντιτείνει ότι είναι πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρέπει να φροντίζει για την υπεράσπιση των συνθηκών που διέπουν την ΕΕ.

Αυτή η κριτική, που φαίνεται ότι του ασκήθηκε και στην συνάντηση της Τρίτης, είχε σαν αποτέλεσμα ο κ. Γιούνκερ να είναι σε στενό κλοιό στην αποψινή του συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Με άλλα λόγια, Βερολίνο, Παρίσι αλλά και ΔΝΤ παρακολουθούν τι ακριβώς θα κάνει!

Από την πλευρά της καγκελαρίου καταλογίζεται στον πρόεδρο της Κομισιόν ότι έσπευσε την Δευτέρα σε συνέντευξή του να προαναγγείλει ότι το ΔΝΤ θα μπορούσε να έχει ρόλο συμβούλου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης, κάτι που δυσκολεύει όχι μόνο την ψήφιση της εκταμίευσης προς την Ελλάδα στη Γερμανία, αλλά και σε άλλες χώρες, όπως στη Φινλανδία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Τίμο Σόινι είπε σήμερα ότι τα δάνεια προς την Ελλάδα ξοδεύτηκαν με κακό τρόπο και ότι δεν συμφωνεί με την συνέχιση αυτού του τύπου της βοήθειας.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top