Συνεδρίασαν για εμάς χωρίς εμάς στο ΔΝΤ: Ιταλοί εκπροσώπησαν την Ελλάδα!

Συμφωνία με... εργασιακά, ασφαλιστικό και χρέος θέλει το Ταμείο

Συνεδρίασαν για εμάς χωρίς εμάς στο ΔΝΤ: Ιταλοί εκπροσώπησαν την Ελλάδα!

Χωρίς κάποιον Έλληνα εκπρόσωπο πραγματοποιήθηκε η χθεσινή έκτακτη σύσκεψη του ΔΣ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το ελληνικό ζήτημα.

Μετά την παραίτηση του μόνιμου αντιπροσώπου του κ.Θ.Κατσάμπα και την λήξη της θητείας του την 1η Ιουνίου, η αντικατάσταση δεν έγινε ποτέ μετά και την παραίτηση της Ε.Παναρίτη, με αποτέλεσμα την χώρα μας να εκπροσωπήσει η Ιταλική αντιπροσωπεία.

Όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο ανταποκριτής του σταθμού στη Νέα Υόρκη, Δ.Σουλτογιάννης, «μια συμφωνία μεταξύ Αθήνας-εταίρων θα βασίζεται σε δύο κριτήρια: τις μεταρρυθμίσεις που ζητάει το Ταμείο σε εργασιακά και ασφαλιστικό και την βιωσιμότητα του χρέους».

Αξιωματούχος του ΔΝΤ, μιλώντας στο Star, άφησε να εννοηθεί ότι, «το πλαίσιο των προτάσεων που θα υποβληθεί στην Αθήνα υιοθετεί τα όσα λέει το Ταμείο εδώ και μήνες από τον περασμένο Φεβρουάριο».

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, οι προτάσεις που θα αποσταλούν στην ελληνική κυβέρνηση προβλέπουν μέ��ρα ύψους 5 δισ. ευρώ, βαθύ μαχαίρι στο συνταξιοδοτικό και ρήτρα επιβολής πρωτογενούς πλεονάσματος από το 2015, υψηλότερο από αυτό που προτείνει η Αθήνα.

Πηγές του ΔΝΤ λένε ότι, η πρόταση αυτή περιλαμβάνει όλα όσα περιελάμβανε και η 5η αξιολόγηση, η οποία δεν ολοκληρώθηκε λόγω των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

«Είναι στο χέρι της Ελλάδας να πάρει αποφάσεις για το μέλλον της», φέρεται να είπε η κα Λαγκάρντ στα μέλη του ΔΣ.

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top