«Το 90% της δουλειάς θα γίνει σήμερα» διαμηνύουν οι Βρυξέλλες για τη συνάντηση

Αλλά οι λεπτομέρειες θα συμπληρωθούν τις επόμενες ημέρες

«Το 90% της δουλειάς θα γίνει σήμερα» διαμηνύουν οι Βρυξέλλες για τη συνάντηση
«Το 90% της δουλειάς θα γίνει σήμερα» διαμηνύουν οι Βρυξέλλες για την προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας στη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της Κομισιόν, όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του Star στην βελγική πρωτεύουσας Θάνος Αθανασίου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με την Μάρα Ζαχαρέα.

Όπως διευκρινίζουν πηγές της Κομισιόν, μεταξύ Τσίπρα-Τσακαλώτου από τη μία πλευρά και Γιούνκερ-συνεργατών του από την άλλη, υπάρχει η προσδοκία να κλείσουν τα δύσκολα θέματα στη βάση των 47 σελίδων της ελληνικής πρότασης, για να συμπληρωθούν τα υπόλοιπα κρίσιμα θέματα τις επόμενες ημέρες. Αυτό άλλωστε φέρεται να εννοούσε και ο Ολάντ, μιλώντας για συμφωνία τις επόμενες ώρες ή ημέρες.

Ο Γιούνκερ θα παρουσιάσει συγκεκριμένα σημειώσεις, υποσημειώσεις και προσθήκες στο σχέδιο των 47 σελίδων που έχει υποβάλει η ελληνική πλευρά και φέρεται να είναι έτοιμος να προσφέρει στην ελληνική πλευρά την προοπτική για την επόμενη ημέρα. «Κλείστε την 5η αξιολόγηση και εμείς θα δούμε τι θα κάνουμε με το χρέος» είναι το δέλεαρ προς την ελληνική πλευρά, όπως και η περιγραφή σε γενικές γραμμές του τρίτου προγράμματος.

Το αναπτυξιακό πακέτο είναι κάτι που θα συζητηθεί με τους τεχνοκράτες όταν αρχίσει να σχηματοποιείται, σε επόμενο στάδιο, η πρόταση, καθώς σήμερα η συζήτηση για κάτι τέτοιο θα γίνει σε πολιτικό επίπεδο.

Από πλευράς Eurogroup λένε ότι ο Ντάισελμπλουμ θα προσέλθει στις Βρυξέλλες και θα δει πιθανότατα και τον Α. Τσίπρα και τον Γιούνκερ, αλλά είναι άγνωστο μέχρι στιγμής αν θα βρεθούν και όλοι μαζί.

Ενδεχομένως να έρθει στις Βρυξέλλες και ο Πολ Τομσεν εκ μέρους του ΔΝΤ, όπως και εκπρόσωπος του προέδρου της ΕΚΤ Ντράγκι.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top