Βαρουφάκης: να είναι λογικοί οι εταίροι μας για να συνεχίσει η Ελλάδα να πληρώνει

Αιχμές για τη Γαλλία: «Θα περίμενα να στηρίξει περισσότερο την Ευρώπη»

Βαρουφάκης: να είναι λογικοί οι εταίροι μας για να συνεχίσει η Ελλάδα να πληρώνει
Το περιεχόμενο της συνέντευξης που έδωσε χθες στο δελτίο ειδήσεων του γαλλικού Canal+ ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Στην ερώτηση για το εάν η Ελλάδα έχει τα χρήματα για να πληρώσει το ΔΝΤ, καθώς στο τέλος του μήνα πρέπει να δώσει 1,6 δις, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε:

«Δεν είναι ενδιαφέρουσα η ερώτηση. Το ουσιαστικό ερώ��ημα είναι πώς πέτυχε η Ελλάδα εδώ και 4 μήνες να πληρώνει τους δανειστές της; Εξακολούθησε να πληρώνει το ΔΝΤ με περισσότερα από 6,5 δισ. δολάρια που πήραμε από το αίμα και τη σάρκα του ελληνικού κράτους».

Ο κ. Βαρουφάκης πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό έχει καταφέρει να πληρώνει τους δανειστές της. Αυτό αποδεικνύει ότι το ελληνικό κράτος γνωρίζει και πέτυχε να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του, να πληρώνει συντάξεις και μισθούς εξακολουθώντας να πληρώνει τα χρέη της. Εναπόκειται τώρα στους πιστωτές μας να είναι λογικοί και να έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με προτάσεις οι οποίες θα επιτρέψουν στο ελληνικό κράτος να εξακολουθήσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του και να ξαναβρεί την ανάπτυξη και επιτέλους να μπορέσουμε να διαγράψουμε την ελληνική κρίση από την ιστορία».

Σχετικά επίσης με την στάση της Γαλλίας και το αν περίμενε περισσότερη στήριξη απ’ αυτή, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Θα περίμενα από τη Γαλλία να στηρίξει περισσότερο την Ευρώπη». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top