Ο Μίχαλος"καίει" τον Παπανδρέου:"Υπέγραψε καταστροφικό μνημόνιο.Έβαλε την χώρα στον Προκρούστη"

Δείτε τι κατέθεσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ στην εξεταστική για το μνημόνιο

Ο Μίχαλος"καίει" τον Παπανδρέου:"Υπέγραψε καταστροφικό μνημόνιο.Έβαλε την χώρα στον Προκρούστη"

​Τεράστιες ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για την υπαγωγή της Ελλάδας στο μνημόνιο επέρριψε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο οποίος κατέθεσε το πρωί στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή.

«Οι ευθύνες εκείνη την εποχή του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ήταν τεράστιες. Εκείνο που δεν χρειαζόταν η χώρα ήταν να την βάλεις στο κρεβάτι του Προκρούστη και να την κόβεις κομμάτια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Μίχαλος, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση Παπανδρέου ότι δεν είχε ένα συγκεκριμένο σχέδιο και δεν πήρε ούτε ένα μέτρο συσταλτικής αντιμετώπισης της κρίσης, αντιθέτως «υπόγραψε ένα καταστροφικό μνημόνιο».

«Αν η τότε κυβέρνηση είχε αποφασίσει να πάρει διαρθρωτικά μέτρα τον Ιανουάριο του 2010, δεν υπήρχε περίπτωση να προσφύγουμε στο ΔΝΤ» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας κα�� τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, ο κ.Μίχαλος εκτίμησε ότι το μνημόνιο μπροστά στην κόλαση της δραχμής μοιάζει με παράδεισο.

«Εάν στα έξι χρόνια μνημονίου χάσαμε το 25% του εθνικού μας εισοδήματος, με τη δραχμή σε μια ημέρα θα χάσουμε το 40% της αγοραστικής μας δύναμης και στη συνέχεια λόγω των νέων ισοτιμιών, η απώλειά του μπορεί να αγγίξει το 60% με 70%. Το μνημόνιο μπροστά στη κόλαση της δραχμής φαντάζει με παράδεισο» είπε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα αν και σε ποιους καταλογίζει ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση, στην οποία οδηγήθηκε η χώρα μετά την προκήρυξη των τελευταίων εκλογών, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ μίλησε για συλλογικές ευθύνες.

«Όλοι φταίμε. Όταν υπάρχει μεγάλη απόκλιση στα προγράμματα των δύο μεγάλων κομμάτων και από την άλλη λανθασμένη αντιμετώπιση από τους Έλληνες, γιατί θεωρούν ότι μπορούν να μην πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, το φταίξιμο είναι συνολικό. Οι υποχρεώσεις είναι υποχρεώσεις. Το φταίξιμο λοιπόν, είναι συνολικό για τον εκτροχιασμό, που παρατηρήθηκε κατά την προεκλογική περίοδο» υποστήριξε.

Ο κ.Μίχαλος επισήμανε την ανάγκη να βρεθεί γρήγορα μια αποδεκτή λύση μέσα στις επόμενες 3-4 μέρες, ενώ τόνισε ότι το τελευταίο πεντάμηνο υπάρχει στην ελληνική επιχειρηματικότητα μεγάλη ασφυξία, που διογκώνει ανησυχητικά τον κατάλογο των διαγραφών από το Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top