Σόιμπλε: οι συνομιλίες με την Αθήνα θα χρειαστούν ακόμη καιρό!

Δήλωσε ότι δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία…

Σόιμπλε: οι συνομιλίες  με την Αθήνα θα χρειαστούν ακόμη καιρό!

Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος βρέθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε έναντι των σεναρίων για επικείμενη συμφωνία με την Ελλάδα, από αξιωματούχους άλλων κρατών (όπως ο Ολάντ), που άφησαν να εννοηθεί ότι επίκειται συμφωνία ή έναντι και της καγκελαρίου του Μέρκελ που δήλωσε ότι «εργαζόμαστε εντατικά για συμφωνία με την Αθήνα»!

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε στη διάρκεια εκδήλωσης στο Βερολίνο ότι μια πρώτη ματιά στις προτάσεις για μεταρρυθμίσεις που διατύπωσε η Ελλάδα προς τους διεθνείς δανειστές φανερώνει πως οι συνομιλίες με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας για την αποδέσμευση μετρητών για την Αθήνα θα χρειαστούν ακόμη καιρό.

Υπενθυμίζοντας σχόλια που έκανε την περασμένη εβδομάδα και σύμφωνα με τα οποία δεν συμμερίζεται την ελληνική αισιοδοξία για μια συμφωνία, ο Σόιμπλε ισχυρίσθηκε ότι η κατάσταση παραμένει απαράλλακτη μετά τις τελευταίες προτάσεις της Αθήνας.

«Δεν έχω πληροφορίες ότι έχει αλλάξει ο,τιδήποτε σημαντικό σε όρους ουσίας», δήλωσε ο Σόιμπλε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών έκανε δηλώσεις στις οποίες ανέφερε ότι Βερολίνο είναι έκπληκτο με την πρόταση της Ελλάδας.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top