Κομισιόν: «Δεν αναμένονται τελικές αποφάσεις σήμερα»

«Στόχος να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα διευκολύνουν την ομόφωνη συμφωνία»

Κομισιόν: «Δεν αναμένονται τελικές αποφάσεις σήμερα»

​Οι εξελίξεις σχετικά με το ελληνικό ζήτημα απασχόλησαν σήμερα τη συνεδρίαση του Κολλεγίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μάλιστα η επίτροπος Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα που βρέθηκε στην αίθουσα Τύπου για την ενημέρωση των δημοσιογράφων, είπε ότι έχουν παραχθεί πολλά προσχέδια συμφωνίας και ότι η εντατική δουλειά θα συνεχιστεί μέχρι να βρεθεί μια κοινή θέση μεταξύ των 19 κρατών μελών της ευρωζώνης.

Ο ίδιος ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε ότι ο Α. Τσίπρας και ο Ζ. Κ. Γιούνκερ κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους θα αποτιμήσουν την πορεία των διαπραγματεύσεων, διευκρίνισε όμως ότι δεν θα πρέπει να αναμένονται σήμερα οι τελικές αποφάσεις.

Είπε ακόμα ότι πρόκειται για μια προσωπική πρόσκληση του επικεφαλής της Κομισιόν προς τον Έλληνα πρωθυπουργό και δεν απάντησε αν σ’ αυτή θα συμμετέχει ο Γ. Ντάισελμπλουμ ή εκπρόσωποι των άλλων θεσμών.

Ο κ. Σχοινάς επανέλαβε ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί από το Eurogroup, σημείωσε όμως ότι ο ρόλος της Κομισιόν στη διαδικασία είναι να καλλιεργήσει τις συνθήκες που θα διευκολύνουν την ομόφωνη συμφωνία ανάμεσα στους 19 της Ευρωζώνης.

Επεσήμανε τέλος ότι παραμένουν ακόμα ανοιχτά λίγα θέματα, τα οποία και θα συζητήσουν Τσίπρας και Γιούνκερ, ανάμεσά τους και η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top