Κορυφώνονται οι επαφές και η αγωνία: Τηλεδιάσκεψη με Μέρκελ και Ολάντ ο Τσίπρας

Διαψεύδει το Μαξίμου δημοσιεύματα για συνάντηση Τσίπρα με Ντάισελμπλουμ-Πρώτη ανάρτηση: 10:39

Κορυφώνονται οι επαφές και η αγωνία: Τηλεδιάσκεψη με Μέρκελ και Ολάντ ο Τσίπρας

Βρισκόμαστε, όπως όλα δείχνουν, στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων που θα οδηγήσουν -όπως ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός- στη «λύση ή τη διάλυση».

Ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει εκτάκτως σήμερα στις Βρυξέλλες για να συναντήσει το βράδυ τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Στο τραπέζι της συζήτησης, θα πέσουν η πρόταση της κυβέρνησης για μια συμφωνία με τους εταίρους αλλά και το σχέδιο των δανειστών, όπως προέκυψε μετά την πενταμερή συνάντηση στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Νίκος Χατζηνικολάου στον Real FM, ο πρωθυπουργός είναι πιθανόν στο πλαίσιο της συνάντησης με τον Γιούνκερ να έχει τηλεδιάσκεψη με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.

Μάλιστα το Reuters μετέδωσε ότι στη σημερινή συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν θα συμμετάσχει και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, κάτι όμως που διαψεύδει κατηγορηματικά το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός προσέρχεται στη συνάντηση με την 47 σελίδων πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, με κύκλους του Μαξίμου να την χαρακτηρίζουν ως την «πιο ρεαλιστική» τους τέσσερις μήνες της διαπραγμάτευσης.

Παρ’ όλ’ αυτά η κυβέρνηση τηρεί στάση αναμονής, περιμένοντας και την πρόταση των θεσμών, προσδοκώντας από τη μια να είναι καλύτερη από την πρόταση που είχαν κάνει στην προηγούμενη κυβέρνηση και γνωρίζοντας από την άλλη καλά ότι θα απέχει πολύ από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Πάντω�� καμία από τις δύο πλευρές δεν ανοίγει τα χαρτιά της για το τι θα συμβεί αν τελικά δεν υπάρξει συμφωνία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top