Φίλης: Δεν ήταν ποτέ «κόκκινη γραμμή» ο ΦΠΑ στα νησιά

Καταργείται η έκπτωση του 30% - «Δεν πληρώνουμε το ΔΝΤ χωρίς συμφωνία»

Φίλης: Δεν ήταν ποτέ «κόκκινη γραμμή» ο ΦΠΑ στα νησιά

Οι τίτλοι του τέλους πέφτουν για τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά, όπως άφησε να εννοηθεί πολύ σαφώς ο Νίκος Φίλης στο Mega.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, «η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά δεν ήταν ποτέ “κόκκινη γραμμή”».

«Δεν νομίζω ότι είναι από τις δυσκολότερες αποφάσεις. Αναγνωρίζω ότι έχει επιπτώσεις στη ζωή των ανθρώπων εκεί αλλά δεν είναι το σημαντικότερο» τόνισε ο ίδιος, εξηγώντας ότι για την κυβέρνηση οι «κόκκινες γραμμές» είναι οι συντάξεις, τα πρωτογενή πλεονάσματα, το χρέος και το θέμα της αναπτυξιακής βοήθειας.

Μάλιστα, ο κ. Φίλης είπε ότι δεν αποκλείεται αυτό να γίνει και σύντομα, παρά τις διαβεβαιώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη για το αντίθετο!

«Η απόφαση να μην υπάρξει τώρα απόφαση που αλλάζει τους όρους της τουριστικής ζωής είναι ένα θέμα. Αλλά είναι συνάρτηση των χρηματοοικονομικών αναγκών, τι χρήμα θες να μαζέψεις τώρα ή αργότερα» ξεκαθάρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Φίλης εξήγησε ότι το να μειωθούν οι συντάξεις είναι πολύ πιο δύσκολη απόφαση από τον ΦΠΑ στα νησιά, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μη δοθεί η 13η σύνταξη που είχε στο προεκλογικό του πρόγραμμα ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι η υλοποίηση του μέτρου «είναι συνάρτηση των δημοσιονομικών μεγεθών».

Τέλος, ο κ. Φίλης ξεκαθάρισε πως αν δεν υπάρχει συμφωνία, η χώρα δεν θα πληρώσει τα χρήματα στο ΔΝΤ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top