Νέα παρέμβαση των ΗΠΑ: «Βρείτε τα! Προχωρήστε γρήγορα σε συμφωνία»

Ανησυχία για ενδεχόμενο Grexit - Δυσφορία του ΔΝΤ για την ελληνική πρόταση

«Βρείτε τα! Προχωρήστε το συντομότερο δυνατό σε συμφωνία» διαμηνύουν οι ΗΠΑ στην ελληνική κυβέρνηση και τους εταίρους με νέα παρέμβαση τους , την ώρα που οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές συνεχίζονται.

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ κάλεσε για ακόμη μια φορά όλα τα μέρη να λύσουν τις διαφορές τους όσο το δυνατό πιο γρήγορα.

«Οι επιπτώσεις για τις ΗΠΑ σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, δεν είναι εύκολα υπολογίσιμες» είπε ο κ. Έρνεστ, τονίζοντας πάντως ότι οι εξελίξεις στην Ευρώπη θα επηρεάσουν σίγουρα και την Αμερική, «από την στιγμή» που όπως είπε, «λειτουργούμε σε μια διασυνδεδεμένη παγκόσμια οικονομία».

Όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίου του Star Channel και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο ανταποκριτής του σταθμού στη Νέα Υόρκη, Δ.Σουλτογιάννης, «το ΔΝΤ θεωρεί ανεπαρκή την ελληνική πρόταση και τα σημεία της διαφωνίας είναι το συνταξιοδοτικό, το πρωτογενές πλεόνασμα και η βιωσιμότητα του χρέους».

Σύμφωνα με κύκλους του ΔΝΤ, «το Ταμείο έχει παρεκκλίνει τρεις φορές από το καταστατικό του για χάρη της Ελλάδας και το 2010 και το 2012 και μια συμφωνία δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν συμπεριλαμβάνει μια δέσμευση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους».
Την δυσφορία του Ταμείου επιβεβαιώνει ��αι η γαλλική Le Monde, η οποία γράφει ότι, αν και υπήρχε σχέδιο συμφωνίας στις χθεσινές διαπραγματεύσεις, τα πράγματα "σκάλωσαν στην αδιαλλαξία" του ΔΝΤ.
Το ΔΝΤ, επιμένει σε νέες μειώσεις συντάξεων και «βρίσκεται σε λεπτή θέση», γιατί δεν θέλει να δώσει την εντύπωση ότι κάνει μια εξαίρεση για την Ελλάδα. Πολλέ�� αναδυόμενες χώρες θεωρούν ότι, το Ταμείο έχει ήδη κάνει πολλές διευκολύνσεις στην Αθήνα, τονίζει η εφημερίδα.
Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top