Αποκάλυψη Star.gr: αυτός είναι ο συμβιβασμός Λαγκάρντ-Μέρκελ για την Ελλάδα

Θέλει συμφωνία μέχρι το Σαββατοκύριακο η καγκελάριος, αλλά...

Αποκάλυψη Star.gr: αυτός είναι ο συμβιβασμός Λαγκάρντ-Μέρκελ για την Ελλάδα
Μία Γαλλίδα, ένας Γάλλος, ένας Λουξεμβούργιος, ενας Ιταλός και μία Γερμανίδα συγκεντρώθηκαν χθες τη νύχτα στην Καγκελαρία μετά από πρόσκληση της Άγκελα Μέρκελ για να αποφασίσουν για το πλαίσιο της παραμονής της χώρας μας στην ευρωζώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star.gr, ο λόγος της σύσκεψης ήταν να λύσουν και μεταξύ τους διαφορές, δηλαδή τις διαφορές ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και την Ευρώπη. Η κ. Μέρκελ έφερε το Ταμείο το 2010 στην Ευρώπη επειδή δεν υπήρχε μηχανισμός ευρωδιάσωσης και τώρα φαίνεται να έχει βρει τον μπελά της με την Κριστίν Λαγκάρντ!

Ο λόγος είναι ότι η Γαλλίδα επιθυμεί να διασφαλισθεί με οποία λύση η βιωσιμότητα του χρέους και άρα η βεβαιότητα ότι θα εισπράξει τα χρήματα που έχει καταβάλλει στην Ελλάδα. Για αυτό θεωρεί ότι η συμφωνία που προωθούν οι Ευρωπαίοι με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΕ Ζαν Κλωντ Γιούνκερ δεν διασφαλίζει κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χθες το βράδυ στο Βερολίνο επήλθε ένας συμβιβασμός. Για την ώρα και για τις επόμενες εβδομάδες το Ταμείο δεν θα θέτει το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους, ενώ οι Ευρωπαίοι θα ανεβάσουν την πίεση στην Αθήνα ζητώντας περισσότε��α μέτρα από εκείνα που θεωρητικά θα εξυπηρετούν την αποπληρωμή του χρέους. Δηλαδή, υψηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, άμεση περικοπή πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και περιορισμό των επικουρικών με ταυτόχρονη αύξηση των ορίων ηλικίας, μείωση του μισθοδοτικού κόστους στο δημόσιο και περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις.

Η κ. Μέρκελ θέλει μια συμφωνία μέχρι το Σαββατοκύριακο ώστε να διασώσει την σύνοδο κορυφής των 7 πλουσιοτέρων βιομηχανικών χωρών του κόσμου που γίνεται έξω από το Μόναχο. Αλλά μοιάζει να είναι βέβαιη ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει...
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top