Deutsche Welle: Να αναλάβει δράση ο Τσίπρας, αλλιώς να πάει σε εκλογές

Κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή την χθεσινή πενταμερή συνάντηση και τις διαπραγματεύσεις

Deutsche Welle: Να αναλάβει δράση ο Τσίπρας, αλλιώς να πάει σε εκλογές

​Το παρασκήνιο της χθεσινής πενταμερής συνάντησης στο Βερολίνο με θέμα την Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο του ξένου τύπου.

Η Deutsche Welle, αφού μας δίνει μια εικόνα της Καγκελαρίας, στην οποία τα φώτα έκαιγαν μέχρι τα μεσάνυχτα, στην συνέχεια κάνει λόγο για «ελληνικό δράμα» δεδομένου ότι, οι διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο δεν προχωρούν.

Με τον τίτλο «Τελευταίες ημέρες της Ελλάδας στο ευρώ;», o αρθρογράφος Μπερντ Ρίγκερντ υποστηρίζει ότι η ελληνική τραγωδία θα πρέπει πάρει τέλος. «Η Ελλάδα και η Ευρώπη χρειάζονται θαρραλέες αποφάσεις από την ελληνική κυβέρνηση ή να δώσει τη θέση της σε μια άλλη ομάδα που να μπορεί», υπογραμμίζει ο Ρίγκερντ.

«Η μέχρι τώρα παρουσία της ήταν μια... αποτυχία. Ακόμη κι αν την τελευταία στιγμή καταφέρει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ και μετά τον Ιούνιο, παραμένει ασαφές το τι θα ακολουθήσει. Η εμπιστοσύνη της ελληνικής κυβέρνησης έναντι των Ευρωπαίων εταίρων και των επενδυτών έχει εξανεμιστεί. Ποιος από τον Ιούλιο θα διαπραγματευτεί και θα χρηματοδοτήσει ένα τρίτο πακέτο που προφανώς θα χρειαστεί;» αναφέρεται στο σχόλιο.

Σύμφωνα με τον Μπερντ Ρίγκερντ, άρθρα όπως αυτό που έγραψε στη le Monde ο Έλληνας πρωθυπουργός, δεν υπηρετούν την ουσία.

«Η Ελλάδα αξίζει κάτι καλύτερο. Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει επιτέλους να αναλάβει δράση, αντί να μιλά. Κι αν δεν μπορεί, η προσφυγή στις κάλπες είναι η καλύτερη λύση» προσθέτει ο ίδιος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top