Κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters: «Χωρίς συμφωνία δεν πληρώνουμε τη δόση στο ΔΝΤ»

Ραγδαίες εξελίξεις για το ελληνικό ζήτημα

Κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters: «Χωρίς συμφωνία δεν πληρώνουμε τη δόση στο ΔΝΤ»

​«Ή συμφωνία, ή ξεχάστε τη δόση» είναι σε γενικές γραμμές το μήνυμα που στέλνει κυβερνητικός αξιωματούχος μέσω του Reuters.

Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο, που όμως δεν κατονομάζει «η Ελλάδα θα καταβάλει την δόση των 300 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ, που λήγει την Παρασκευή, αν υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές μέχρι τότε, ακόμα και αν δεν εκταμιευτεί εγκαίρως η δόση από τους πιστωτές».

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι «η δόση που πρέπει να καταβληθεί στις 5 Ιουνίου είναι η πρώτη από τις τέσσερις συνολικού ύψους 1,6 δισ. ευρώ που πρέπει να καταβάλει η Αθήνα, η οποία έχει πει πως ενδέχεται να μην μπορέσει να πληρώσει το ΔΝΤ αν δεν υπάρξουν νέα δάνεια από τους πιστωτές» και παραθέτει τις δηλώσεις του Έλληνα αξιωματούχου:

«Αν κρίνουμε πως έχει κλείσει μια συμφωνία, τότε θα καταβάλουμε κανονικά τη δόση της 5ης Ιουνίου. Η πληρωμή θα γίνει αν υπάρξει προκαταρκτική συμφωνία χωρίς απαραίτητα να έχει εγκριθεί από συνεδρίαση του Eurogroup».

Επισημαίνει τέλος ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει λάβει κάποιο προσχέδιο συμφωνίας από τους πιστωτές μετά από την πενταμερή σύσκεψη που έγινε χθες στο Βερολίνο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top