Νέα παρέμβαση ΗΠΑ για την Ελλάδα: «Βρείτε τα…»

«Μη υπολογίσιμες οι συνέπειες από μια χρεοκοπία της Ελλάδας»

Νέα παρέμβαση ΗΠΑ για την Ελλάδα: «Βρείτε τα…»

​Νέο μήνυμα με αποδέκτες τόσο την ελληνική κυβέρνηση, όσο και τους θεσμούς έστειλε ο Λευκός Οίκος, καλώντας τους να «συνεχίσουν να κάνουν τη σημαντική δουλειά που χρειάζεται για να προσπαθήσουν να λύσουν τις διαφορές τους το συντομότερο δυνατό, καθώς έτσι θα αποτρέψουν κάποια αβεβαιότητα και αστάθεια από το να εισέλθει στις διεθνείς αγορές».

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, «ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου μίλησε για το θέμα την περασμένη εβδομάδα στη σύνοδο της G7 στη Δρέσδη, όπου προέτρεψε ξανά όλα τα μέρη να βρουν κοινό έδαφος και να φτάσουν σε συμφωνία γρήγορα».

Επανέλαβε επίσης ότι όσο ήταν στη Δρέσδη, ο κ. Λιου είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Α. Τσί��ρα, κατά τη διάρκεια της οποίας, του τόνισε πως η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει να επικοινωνεί με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, των Ευρωπαίων εταίρων και του ΔΝΤ.

Ο κ. Έρνεστ παραδέχθηκε επίσης ότι οι επιπτώσεις για τις ΗΠΑ από μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας δεν είναι εύκολα υπολογίσιμες και κατέληξε:

«Λειτουργούμε σίγουρα σε μία διασυνδεδεμένη παγκόσμια οικονομία, και τυπικά η αστάθεια σε ένα μέρος της παγκόσμιας οικονομίας επηρεάζει τις ΗΠΑ. Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι ξεκάθαρο πόσο σημαντικές επιπτώσεις θα έχει, αλλά φαίνεται να είναι ένα αναίτιο βάρος, γι' αυτό και ο κ. Λιου έχει κάνει πολύ σημαντική δουλειά στο παρασκήνιο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top