Ιταλός ΥΠΟΙΚ:Αισιόδοξος για συμφωνία, χωρίς να αποκλείει Grexit

Σε φεστιβάλ οικονομίας στο Τρέντο

​Πεπεισμένος ότι θα υπάρξει σύντομα συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων, εμφανίστηκε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν, χωρίς να αποκλείει πάντως μια ...έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

«Είναι δυνατόν να υπάρξει Grexit, αλλά η πραγματική ερώτηση είναι, αν πρέπει να το ευχηθεί κανείς και ποιες θα είναι οι συνέπειες» δήλωσε ο κ. Πάντοαν, κατά τη συμμετοχή του, σε φεστιβάλ οικονομίας, στο Τρέντο.

«Οι άμεσες συνέπειες δεν θα ήταν σημαντικές, αλλά οι μεσοπρόθεσμες οπωσδήποτε πιο σοβαρές, διότι θα σήμαινε ότι το Ευρώ είναι ένα ζώο διαφορετικό από αυτό που είχαμε σκεφθεί, ότι είναι μια αντιστρέψιμη πορεία και μέσα σε αυτό το σκηνικό θα γίνονταν πιο σημαντικές οι δομικές μεταρρυθμίσεις των χωρών-μελών»,πρόσθεσε ο Πάντοαν.

«Κανείς δεν μπορεί να πει σήμερα τι είδους διαχείρισης θα τύχαινε μια έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ», συνέχισε ο Πάντοαν,τονίζοντας την ανάγκη η Ελλάδα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις .

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top